Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πολύπλευρη δράση και προσφορά

Παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Τζιτζιφέ, η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας από το Κοινωφελές Iδρυμα “Αγία Σοφία” και τον Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος, για την οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός με πλειάδα κληρικών.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό καλωσόρισμα ο συνταξιούχος δάσκαλος και λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης, με μία μαντινάδα αφιερωμένη στον Αποκόρωνα. «Oμορφε Αποκόρωνα ποιος θα σου βρει ψεγάδι, στο φως του ήλιου δεν μπορεί, να βρει κανείς σκοτάδι».
Στην ομιλία του ο διευθυντής του Ιδρύματος και εφημέριος της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Βλαβογιλάκης τόνισε ότι «το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία συνεχίζει το έργο της προσφοράς στον Αποκόρωνα με εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο ιδρυτής του, αείμνηστος μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης». Εν συνεχεία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαθήκη του Εμμανουήλ Μαριακάκη σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην τελευταία φάση, έχει γίνει η σύνταξη του Καταστατικού του νέου Ιδρύματος και θα περιμένουμε την έγκριση από τη Διεύθυνση Κοινωφελών περιουσιών και από το αρμόδιο υπουργείο για να συσταθεί το Ίδρυμα “Μαριακάκη”.
Για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” επεσήμανε ότι φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια προσφοράς και ότι αυτό το χρονικό διάστημα εξυπηρετεί 158 άτομα χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσα εξυπηρετήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα».
Το “παρών” μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος Νικόλαος Παπαδάκης, οι π. Βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Σήφης Μιχελογιάννης και ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ κ. Αποστολάκης.
Την βραδιά πλαισίωναν μουσικά Αποκορωνιώτες καλλιτέχνες από τον Παραδοσιακό Μουσικό Σύλλογο «Ο Χαρίλαος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα