Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Πολυλογία

Μιλάνε πολλοί!! Μιλάνε πολύ!! Επί παντός επιστητού!!

Μιλάνε στις παρέες. Στον δρόμο όταν συναντιούνται. Στο τηλέφωνο με τις ώρες. Στην τηλεόραση ειδήμονες και μη. Στο διαδίκτυο όπως λένε, εγώ δεν ξέρω, ούτε το διαδίκτυο με ξέρει.

Όλοι τα ξέρουμε όλα. Τα διακηρύσσουμε και θέλουμε να πείσουμε και τους άλλους να ασπαστούν τις απόψεις μας, που τις λέμε γνώσεις. Τα κυρίαρχα και τα επίμαχα θέματα, κορωνοϊός – εμβόλια, παγκοσμιοποίηση, φτωχοποίηση, τα σχέδια των ισχυρών της γης.

Στην καθημερινότητά μας να δεις. Όλοι έχουμε ειδικευτεί. Ειδικά σε ιατρικά θέματα.

Αν πεις, απλώς εκφράσεις το πρόβλημά σου και τα συμπτώματα σε κάποιον που μπορεί να είναι δικός σου άνθρωπος ή φίλος, αμέσως ο άλλος θα πάρει το ύφος του ειδικού θα σου κάνει διάγνωση, θα σου δώσει θεραπεία και ιατρικές συμβουλές.

Αν πεις τα συναισθηματικά σου; Α, καλά! Εκεί μπορεί να σου κάνουν κηρύγματα, να σου το χρεώσουν κιόλας το πρόβλημα. Κι εσύ να ‘χεις ενοχές.

Μάλλον έχουμε παραμερίσει τα προσωπικά μας, τα καθημερινά, τα οικογενειακά και τα υπαρξιακά μας. Επικρατεί το φλέγον θέμα κορωνοϊός – εμβόλια. Τίποτα συγκεκριμένο.

Τίποτα ακριβές, τίποτα αληθές, τίποτα αναληθές.

Αυτά που ακούω συχνά και τα ακούτε και ‘σεις αποσπασματικά: «Ο κορωνοϊός είναι θανατηφόρος», «Δεν υπάρχει κορωνοϊός· ένας απλός ιός γρίπης είναι», «Δημιουργήθηκε και διαδόθηκε από την Κίνα», «Είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ο βιολογικός και οικονομικός», «Τα εμβόλια είναι η λύση», «Με τα εμβόλια θα μας φυτέψουν το τσιπάκι για να μας ελέγχουν», «Παίζονται τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών», «Ένας στην Αμερική, ένας πέθανε μόλις έκανε το εμβόλιο», «Το εμβόλιο δεν έχει παρενέργειες», «Οι παρενέργειες θα εμφανιστούν μετά από 5-10 χρόνια», «Είναι αποτελεσματικά», λένε οι λοιμωξιολόγοι. «Δεν τα εμπιστεύομαι γιατί έγιναν πολύ γρήγορα», λένε άλλοι ειδικοί.

Όλα αυτά διαδίδονται και κυκλοφορούν πιο γρήγορα κι απ’ τα μικρόβια. Διεισδύουν στο μυαλουδάκι μας συνωστίζονται, προχωρούν στην ψυχούλα μας και στο υποσυνείδητό μας. Από κει θα την πάθουμε τη ζημιά. Η σύγχυση έχει ψυχολογικές επιπτώσεις και ψυχοσωματικές διαταραχές.

Σα να μη μας φτάνει όλο αυτό, έχουμε και το φόβο μη μας πάρει ο Ερντογάν το μισό αιγαίο, τα πανέμορφα νησιά μας. Για την ακρίβεια φοβόμαστε, υποψιαζόμαστε μην τα ξεπουλήσουν οι πολιτικοί μας.

Κι αυτή η παγκοσμιοποίηση πόσες ερμηνείες έχει; Ποιά είναι τα σχέδια των ισχυρών; Πάντως η φτωχοποίηση είναι γεγονός.

Πληροφόρηση – παραπληροφόρηση! Κομφούζιο! Αλαλούμ! πού βρίσκεται η αλήθεια;
Ας πράξουμε κατά συνείδηση κι ας αναλάβουμε και την ευθύνη μας.

Υ.Γ. Αν κάνω εγώ το εμβόλιο; Δεν θα σας πω γιατί θ’ αρχίσετε τις κρίσεις και τις επικρίσεις. Μέχρι να ‘ρθει η σειρά μου ηλικιακά… Καλέ τα εμβόλια πού είναι; Εχασαν το δρόμο; Άλλος πόλεμος αυτός. Εν αναμονή και εν συγχύσει όλοι! Ας χαλαρώσουμε κι αν είμαστε τυχεροί θα ζήσουμε!! Μην ξεθαρρεύετε.
Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά.
Να δεις που θα τελειώσει ο κορωνοϊός κι εγώ από συνήθεια θα σας κρατάω σε απόσταση.

1 Comment

  1. Ὄντως ἡ πολυλογία ἐντείνει τὸ ἔλλειμμα γνώσεως.
    Ἐλλείψει γνώσεως βεβαίως, τί ἐπιλογὲς ἔχει ὁ ἄνθρωπος;
    Τὴν ἀπελπιστικὴν ἀστάθειαν τῆς ἀβεβαιότητος ἀπὸ τὴν μίαν πλευράν,
    καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλην τὴν ἰσχυρογνώμονα ἐπιμονὴν εἰς προκαταλήψεις, ὑπονοίας καὶ ὑποθέσεις.
    Ποία ἐκ τῶν δύο ἐπιλογῶν εἶναι πιὸ ἄδικη καὶ πιὸ ἐπικίνδυνη;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες