Την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθούν τα «Πολιτιστικά Βαρδινογιάννεια 2022» στην Πλατεία Μικρασιατών του Ρεθύμνου .Η παγκρήτια αυτή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ηθικό αυτουργό της ίδρυσης του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης , πολιτικό – ανθρωπιστή Παύλο Ι. Βαρδινογιάννη.
Το φετινό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία με τον Μιχάλη Κουνάλη και το συγκρότημα του , μαζί τους η Στέλλα Σειραγάκη . Χοροί και ριζίτικα τραγούδια από τον Όμιλο Βρακοφόρων. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.
Η φετινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και θα τιμηθεί ο επί 30 χρόνια Πρόεδρος μας , Στέλιος Κιαγιαδάκης . Ο άνθρωπος που ταξίδεψε τον πολιτισμό της Κρήτης μας στα πέρατα του κόσμου με περισσά λεβεντιά και δικαίως του αποδόθηκε από τον κρητικό λαό, ο τίτλος του «πρεσβευτή».
Η φετινή εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα , την συνδιοργάνωση και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης & της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, της Βουλής των Ελλήνων , του Υπουργείου Πολιτισμού &Αθλητισμού. Επίσης είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και του Δήμου Αθηναίων .
Μεγάλοι υποστηρικτές Motoroil , Cosmote , Elounda Hotels , Aegean Airlines.
Η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.