Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Πολιτικά λάθη

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν. Το άλλοτε κυβερνητικό κόµµα έκλεισε τον κύκλο του και βρίσκεται σε καθοδική πτώση στο τέλος του. Ο απολιτικός κ. Κασσελάκης κάνει µια ασύνδετη πολιτική µε διάσπαρτες υποχωρήσεις και µε ασύνδετη σειρά συνθηµάτων ρητορικού ναρκισσισµού δηµιουργίας φανταστικών εχθρών.
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η εµφάνιση του οποίου είναι άγνωστο πού κατασκευάστηκε, εγκλωβίζει την Aριστερά µεταξύ του κ. Τσίπρα, που έχει ταχθεί µε έναν νεοφιλελευθερισµό και του ίδιου µε δίχως πολιτική κουλτούρα, ο οποίος επιδιώκει να την εκµηδενίσει από απόψεως εκλογικών πολιτικών και ιστορικών προοπτικών. ∆ηµιουργούνται διλήµµατα στους πολίτες, που κατέχονται από αίσθηµα δυσφορίας, η οποία θα εκδηλωθεί στις κάλπες της χαλαρής ψήφου των Ευρωεκλογών την 9η Ιουνίου. Οι συγκεντρώσεις και οι συζητήσεις των µελών του κόµµατος γίνονται όχι εναντίον των αντιπάλων, αλλά για “εσωτερικούς εχθρούς”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός απ’ το 2015, που ο κύριος Τσίπρας πήρε το κόµµα απ’ το 4%, το πήγε στο 36%, έγινε κυβέρνηση, εφάρµοσε το µνηµόνιο, δεν επέλεξε τη σύγκρουση µε τους δανειστές, έβγαλε τη χώρα απ’ τη χρεοκοπία, υπέγραψε τη Συµφωνία των Πρεσπών και άφησε στον προϋπολογισµό πλεόνασµα 37 δισ. ευρώ για να πληρωθεί το ∆.Ν.Τ. Αυτά δεν υπολογίστηκαν ως επιτυχίες της Αριστεράς και τούτο χρεώνεται στους χειρισµούς του τότε πρωθυπουργού.
Οι εκλογολόγοι θεωρούν ότι ο νέος πρόεδρος εξελέγη ένεκα λαθών τού κ. Τσίπρα.
Το ένα µε το σύστηµα της εγγραφής ψηφοφόρων του δίευρου, που δεν είχαν σχέση µε το κόµµα µε το οποίο εξελέγη και ο πρώην πρόεδρος. Το δεύτερο, που πρότεινε ως υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως εκπρόσωπο των Ελλήνων του εξωτερικού έναν αµερικανοτραφή επιχειρηµατία, που καµία σχέση δεν είχε µε την αριστερά.
Αλλά το θέµα των λαθών του κ. Τσίπρα φαίνεται πως συνεχίζονται. ∆εν συµµετείχε στο 4ο Συνέδριο του κόµµατος που ο ίδιος έφτιαξε και εµφανίστηκε σ’ αυτό της εφηµερίδας “Καθηµερινή” που έγινε λίγες ηµέρες αργότερα. Εκεί µίλησε µε αυτοκριτική για δύο ζητήµατα, που απασχόλησαν την κυβέρνησή του.
Το σκάνδαλο της NOVARTIS µε δέκα φερόµενους ως υπόπτους, λέγοντας: «δηµιουργήσαµε εχθρούς σε µία περίοδο που αναζητούσαµε συµµάχους».
Και ύστερα το ζήτηµα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών που ήταν «πρόθεση µας να δηµιουργήσουµε ένα ευνοµούµενο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».
Έκανε και σχόλιο για την κυβέρνηση. «Αν υπήρχε, είπε, κατά την κυβέρνηση µου το σηµερινό ψήφισµα του Ευρωκοινοβουλίου, δεν θα µπορούσα να σταθώ ούτε µία ηµέρα στο Μέγαρο Μαξίµου. Το ίδιο ισχύει και για τις παρακολουθήσεις».
Ο κ. Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης “ατυχή” την τελευταία εµφάνιση του κ. Τσίπρα στο συνέδριο της “Καθηµερινής” και για τα όσα είπε: «Λάθος σύντροφε Αλέξη Τσίπρα! Ατυχές ήταν πως δεν ήρθες στο συνέδριο να τα πεις αυτά και πήγες στο συνέδριο της Καθηµερινής».
Είπε και άλλα πολλά ο κ. Πολάκης για την ατυχή αυταπάτη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη ∆ικαιοσύνη, αλλά τούτο χρήζει ιδιαιτέρας σηµασίας σχολιασµού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα