Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Πολίτες σχολιάζουν στα “Χ.ν.” την προεκλογική περίοδο

Ως υποτονική και χωρίς να αναδεικνύει επί της ουσίας τα “καυτά” θέματα που απασχολούν την κοινωνία, περιέγραψαν την προεκλογική περίοδο, που σε λίγο ολοκληρώνεται, πολίτες που μίλησαν στα “Χανιώτικα νέα”.

Κάποιοι ερωτηθέντες επεσήμαναν πως είτε λόγω περιορισμένου χρόνου είτε λόγω της στρατηγικής των κομμάτων, έλειψε από αυτή την προεκλογική περίοδο η… πολιτική.
Άλλοι απέδωσαν το κλίμα αυτό στην επιδίωξη των κομματικών επιτελείων να μην… ανησυχήσουν τους ψηφοφόρους κι άλλοι στο ό,τι η κουβέντα είχε ήδη γίνει στις ευρωεκλογές.
Δεν έλειψαν πάντως και εκείνοι που θεωρούν ότι οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

 

«Ακούστηκαν πράγματα»

ANTREAS

«Δεν βλέπω τηλεόραση. Ενημερώνομαι από ίντερνετ και εφημερίδες. Θεωρώ πάντως ότι δεν ήταν μια πολύ έντονη προεκλογική περίοδος. Παρόλα αυτά έχουν ακουστεί διάφορα πράγματα και όποιος θέλει έχει σχηματίσει γνώμη κι έχει αποφασίσει».

Ανδρέας

 

«Δεν υπήρχε χρόνος»

BASILHS
«Θεωρώ ότι δεν τέθηκαν τα ζητήματα αναλυτικά γιατί δεν δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος. Ήταν μια σύντομη προεκλογική περίοδος».

Βασίλης

 

«Δεν αναφέρθηκαν στο πρόγραμμά τους»

ANTONHS

«Δεν τέθηκαν από όλες τις πλευρές τα ζητήματα που απασχολούν τον μέσο πολίτη. Ανέτρεχαν στο παρελθόν χωρίς να μας πούνε τι θα κάνουν στο μέλλον και τι πρόγραμμα θα ακολουθήσουν. Αυτό απασχολεί όμως αυτή τη στιγμή τον μέσο πολίτη. Τι θα γίνει στο μέλλον».

Αντώνης
«Απέφυγαν τα καυτά θέματα»

GIORGOS
«Πιστεύω ότι όλοι προσπάθησαν να αποφύγουν τη συζήτηση επί της ουσίας και τα “καυτά” θέματα. Επιχείρησαν να μεταφέρουν την κουβέντα σε θέματα που δεν απασχολούν ιδιαίτερα τον πολίτη και παράλληλα να προετοιμάσουν το έδαφος για τα καινούρια που έρχονται και τις αλλαγές που θέλουν. Κι αυτό νομίζω ότι δεν ήταν καλό».

Γιώργος

 

Αδιαφορία

ANTONIA

«Προσωπικά μου ήταν αδιάφορα όλα αυτά. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Υποφέρει. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Είμαστε όλοι απελπισμένοι».

Αντωνία

 

Χάιδεψαν αυτιά

ELENH (A)
«Νομίζω ότι είπαν αυτά που θέλαμε να ακούσουμε. Χάιδεψαν αυτιά. Δεν είπαν αλήθειες ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Μια από τα ίδια. Δυστυχώς».

Ελένη

 

Τέθηκαν ζητήματα

ELENH (B)

«Νομίζω ότι τέθηκαν τα ζητήματα εναργέστερα και περισσότερο από άλλες φορές. Είναι πάρα πολύ κρίσιμες οι εκλογές. Ο κόσμος πιστεύω ότι λαμβάνει υπόψη του τι γίνεται πανευρωπαϊκά και τι γίνεται στην Ελλάδα και τα συσχετίζει. Θεωρώ ότι είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος σκέφτεται και προβληματίζεται περισσότερο».

Ελένη

 

Κατάντια

EFH
«Δεν πιστεύω ότι συζητήθηκαν τα θέματα που μας απασχολούν σαν πολίτες. Υπεκφεύγαν τα κόμματα πλην ενός. Του ΚΚΕ. Συνεπώς ήταν μια προεκλογική περίοδος που προσωπικά δεν με απογοήτευσε, την περίμενα ότι θα πάει έτσι, απλώς θεωρώ ότι αποδείχθηκε ότι η λέξη κατάντημα δεν έχει πάτο».

Έφη

 

Η συζήτηση έγινε στις ευρωεκλογές

KONSTANTINOS
«Ήταν λίγος ο χρόνος. Νομίζω πως ό,τι ήταν να τεθεί τέθηκε από τις ευρωεκλογές και οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει από τότε».
Κωνσταντίνος

 

Υποτονικά

TASOS
«Ήταν μια υποτονική προεκλογική περίοδος. Ίσως έφταιγε και η περίοδος που γίνονται οι εκλογές. Σε κάθε περίπτωση αν δεν δούμε στην πράξη τι θα κάνουν δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’ αυτά που λένε».
Τάσος

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα