Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Βαγγέλη Κακατσάκη

Μια εξαιρετική βραδιά ποίησης, στο μοναδικό οίκημα που συνδυάζει ενετική και οθωμανική αρχιτεκτονική, ενετικό κτίριο του Βαΐλου, πραγματοποίησαν το βρἀδυ της Δευτέρας, 7 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον δάσκαλο-λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη, με τίτλο “Oπως το ψωμί”. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος καλωσόρισε τον συνάδελφό του και τόνισε πως τα ποιήματά του της συλλογής  “Oπως το ψωμί” κάνει τον αναγνώστη να σκεφτεί πολλά… Για τον ποιητή και το έργο του μίλησαν ο πρώην πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Χριστόφορος Κορυφίδης και ο δάσκαλος Άρης Αυξωνίδης, ενώ ποιήματά του απήγγειλαν οι δάσκαλοι Ελένη Μόκα, Ντίνα Παναγιώτου, Κώστας Παπαγεωργίου και Εριφίλη Βουγιούκα. Εξαιρετική ήταν η παρουσία των δύο μουσικών Λάμπη Σαμαρά (λαγούτο) και Γιώργου Τσοτάκου (λύρα), οι οποίοι τραγούδησαν μελοποιημένα κάποια από τα ποιήματα του κ. Κακατσάκη.
«Ηταν όλα τόσο “ζεστά” “όπως το ψωμί” που μας σέρβιρε εκείνος με τον μοναδικό δικό του τρόπο.. Η μουσική μας ταξίδεψε με τις κρητικές κοντυλιές της… Μια ποιητική βραδιά ξεχωριστή, όπως ξεχωριστός είναι και ο Βαγγέλης Κακατσάκης! » ανέφερε η δασκάλα Εριφίλη Βουγιούκα.
«Ο Βαγγέλης Κακατσάκης μας συνεπήρε με την ποιότητα της προσωπικότητάς του αλλά και το ήθος και την αξιοπρέπεια των λέξεων του» επεσήμανε η δασκάλα Γεωργία Κατσαρή.
«Ξεχωριστή βραδιά… Να είναι καλά να συνεχίζει με την πένα και την ψυχή του» ανέφερε η Χαρίκλεια  Λαγουμιτζάκη – Σανδραβέλη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα