Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ποιoν πείθει;

Στηρίζει τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης (φωτ.) κατά δήλωσή του, μέσω της οποίας επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για τη “Δαίδαλος Α.Ε.”, την αναπτυξιακή εταιρεία που στήνει η Περιφέρεια προκαλώντας -εύλογα- αντιδράσεις κι ερωτηματικά.
Στη χθεσινή γραπτή δήλωσή του  ο κ. Αρναουτάκης δηλώνει ότι ανέκαθεν η Περιφέρεια στήριζε τον Ο.Α.Κ. και θα συνεχίσει να το κάνει. Προαναγγέλλει βέβαια την ίδρυση και νέων αναπτυξιακών εταιρειών στο νησί. Βλέπετε αναμένονται και σημαντικά χρηματοδοτικά πακέτα το επόμενο διάστημα κι αυτό ανοίγει την όρεξη για… αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Όσον αφορά τη στήριξη στον Ο.Α.Κ. αναρωτιόμαστε αν χρειάζεται να ανατρέξουμε στα κιτάπια μας στα “γενοφάσκια” του Οργανισμού, για να θυμηθούμε την “πολεμική” που αναπτύχθηκε από την Περιφέρεια για τον νεοσύστατο τότε Οργανισμό; Ή τα έχουμε ακόμα… φρέσκα;
Ή μήπως να θυμηθούμε την εκκωφαντική σιωπή για την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του Ο.Α.Κ. επί υπουργίας κ. Χρήστου Σπίρτζη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Σήμερα δε, αναζητούμε ακόμα μια δήλωση που να πιέζει τον νυν υπουργό κ. Καραμανλή (φωτ.) για να κάνει πράξει τις υποσχέσεις περί επιστροφής αρμοδιοτήτων στον Ο.Α.Κ. Γιατί ακόμα στη θεωρία έχει μείνει κι αυτός, εγείροντας ερωτηματικά για τις προθέσεις τόσο του ίδιου, όσο και του υφυπουργού του, του Ρεθεμνιώτη κ. Κεφαλογιάννη.
Δεν ξέρουμε πόσους πείθει ο κ. Αρναουτάκης με τις δηλώσεις του και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις βουλευτών κι αυτοδιοικητικών στα Χανιά, καθώς με εξαίρεση τον Μανούσο Βολουδάκη και τον Άρη Παπαδογιάννη, κανείς άλλος δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι χθες.

Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα προκαλεί η σιωπή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή (φωτ.), που είναι και μέλος στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Προφανώς θα χειροκροτεί τον συγκρητισμό, όπως τον εννοεί ο κ. Αρναουτάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα