Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

ΠοδηΛάτρεις: Ενα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω για τα πάρκιγνκ

Καυστική ανακοίνωση για την επιλογή να χρησιμοποιηθούν ως πάρκινγκ αυλές σχολείων εξέδωσε η συλλογικότητα “ποδηΛάτρεις”.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρε «ENA BHMA ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ! Βρίσκουμε πολύ θετική την λειτουργία πάρκινγκ αυτοκινήτων στον Κλαδισσό σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις. Όμως οι υπόλοιπες επιλογές του Δήμου για πάρκινγκ σε αυλές κεντρικών σχολείων(!!!), στο ΚΤΕΛ και στο Μαρκόπουλο είναι κατά την γνώμη μας λανθασμένες επειδή προσελκύουν και άλλα αυτοκίνητα στο κέντρο άρα επιδεινώνουν μια ήδη προβληματική πραγματικότητα. Όπως οι πυκνότερες και καλύτερες συγκοινωνίες προσελκύουν περισσότερους επιβάτες, όπως οι σωστές υποδομές για ποδήλατα διευκολυνουν άρα προσκαλούν περισσότερα ποδήλατα στην πόλη, το αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα: απουσία ελέγχου, περισσότερα πάρκινγκ και διευκολύνσεις για τα ΙΧ σημαίνουν ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα στο κέντρο. Αυτό είναι η επιδίωξη ; Π

όσο βελτιώθηκε η κατάσταση που έγιναν τα πάρκινγκ στην Ρεγγίνα, στο Ξενία, στην Πύλη της Άμμου, στην Περιδου, στον Απόλλωνα, κλπ; Κατά την γνώμη μας οι χώροι στάθμευσης για το ευρύ κοινό πρέπει να βρίσκονται σε μέρη εκτός κέντρου όπως ο Κλαδισσός, τα Λιβάδια κ.ο.κ. Στο κέντρο πρέπει να έχει θέσεις μόνο για ΑΜΕΑ και για τους μόνιμους κατοίκους. Για τους υπόλοιπους πολύ λίγες και πολύ ακριβές θέσεις στάθμευσης, λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, περισσότερα λεωφορεία, δίκτυο ποδηλατοδρόμων,, φαρδύτερα πεζοδρόμια, και οπωσδήποτε πολλούς πνεύμονες πρασίνου.

Αυτή είναι η πρακτική παντού στον κόσμο και απ’ ο,τι βλέπουμε προς τα εκεί βαδίζει το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Στα Χανιά γιατί γίνονται τόσο οπισθοδρομικά τα πράγματα; Ο Δήμος Χανίων έχει συνεργασία με έμπειρους συγκοινωνιολόγους; Αν ναι, τί άποψη έχουν επί του θέματος;»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα