Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πληρωμές αιώνων

Ο λεβέντης ο κ. Τραμπ, παραπονιέται ότι δεν γράφουν τα θετικά που έκανε για την οικονομία.
Τι να γράψεις για τους ολετήρες, όταν τώρα πια στους δρόμους της Νέας Υόρκης ακούγονται μόνο οι σειρήνες των ασθενοφόρων. Το ένα του λάθος από εγωισμό, διαδεχόταν ένα μεγαλύτερο λάθος.

Στην Ελλάδα προοδευτικά αρχίζουν να αλλάζουν τα πρότυπα της κοινωνίας. Τώρα, πρότυπο είναι ο κ. Τσιόδρας, επιστήμονες όπως ο κ. Χ. Γώγος, ο κ. Νίκος Σύψας. Θα ήμουν αφελής αν πίστευα ότι ακόμη και γι’ αυτούς τους ανθρώπους που τιμά όλος ο Ελληνισμός, υπάρχουν κάποιοι γραφικοί ανεμάνθρωποι που τους ασκούν κριτική. Το κέρδος, όμως, με την παρακαταθήκη που άφησαν θα μείνει. Ετσι, η πιο σφοδρή κρίση γίνεται ευλογία.

Αλλά και ο καθαριστής του δρόμου που φροντίζει για μας, που μέχρι σήμερα ήταν “αόρατος”, κερδίζει την “καλημέρα” μας και αυτός. Και τα παιδιά στα ράφια του σούπερ μάρκετ, οι υπάλληλοι των δήμων, οι ήρωες γιατροί, έρχονται να αλλάξουν μια γκρίζα κοινωνική πραγματικότητα.
Τώρα απλά, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.
Αλλά και οι πολιτικοί κρίνονται γι’ αυτά που λένε, για τις αποφάσεις που παίρνουν, για την κριτική που ασκούν. Η δημιουργική Αντιπολίτευση προτείνει επισημαίνει, δεν θα εμέσει πια χολή.
Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του δημόσιου διαλόγου και εν αρχή ην ο λόγος.

Η Ελλάδα έπαψε να είναι το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης, με τα χυδαία εξώφυλλα του περιοδικού focus. Τώρα η φωτιά τους καίει όλους και όλος ο Ευρωπαϊκός Τύπος μιλά εγκωμιαστικά για μας.

Να είσθε υπερήφανοι που είσθε Ελληνες. Η ζωή, η οικονομία, η διεθνής κοινωνία προοδευτικά ξεφεύγει από την ψευδαίσθηση “Μεγαλομικρομινιμαρκετά”. Ζωή είναι οι άνθρωποι κ. Τραμπ. Η μήνη των όποιων Θεών πιστεύουν, ενέσκυψε στην άτυχη Τουρκία. (Γράφω άτυχη αφού επιλέγει τον Ερντογάν).
– Πώς κατάντησε έτσι η χώρα μου; αναρωτιούνται οι νεαροί Τούρκοι στα τηλεοπτικά δίκτυα;
Στο μόνο που ειδικεύεται ο Ερντογάν είναι στις υπερπτήσεις στο Αιγαίο ο δυστυχής.
Λες και δεν διδάχτηκε τίποτα από τον εξευτελισμό που υπέστη στον Εβρο.
Πνέει τα λοίσθια…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Υπάρχουν κάποιοι που δεν χωνεύουν τον Τσιόδρα, τον θεωρούν αντιπρόσωπο της κυβέρνησης που επίσης δεν χωνεύουν. Και με τίποτα δεν χωνεύουν πως η κακιά και απάνθρωπη φιλελεύθερη κυβέρνηση έβαλε την ζωή του κάθε ηλικιωμένου, κάθε ευάλωτου και κάθε άλλου ανθρώπου πάνω από τα λεφτά. Τους χάλασαν το αφήγημα ο άτιμος ο Τσιόδρας, ο άτιμος ο Χαρδαλιάς και ο άτιμος ο Μητσοτάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα