Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πλάσματα δεύτερης κατηγορίας

Με τις φωτιές να μαίνονται σε αρκετά μέτωπα σε όλη την χώρα, υπάρχουν και κάποια πλάσματα τα οποία συχνά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Ο λόγος για τα ζώα, είτε είναι “άγρια” είτε είναι δεσποζόμενα είτε αδέσποτα. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με εικόνες καμένων ζώων, βασανισμένων και τελικά αφημένων στην τύχη τους.
Ποια όμως μπορεί να είναι αυτή όταν βρίσκονται αλυσοδεμένα σε μια αυλή, εγκλωβισμένα να ζουν δυστυχώς μέσα σε ένα καταφύγιο, που όσο κι αν προσπαθούν τόσοι και τόσοι άνθρωποι να τα προστατέψουν και να έχουν μια αξιοπρεπή επιβίωση, αυτό δεν είναι εφικτό; Τραγικός ο απολογισμός κάθε φορά των ξεχασμένων αυτών θυμάτων, όπως και τώρα στις φωτιές στο Λαγονήσι που επέζησαν μονάχα ελάχιστα τετράποδα από καταφύγιο.
Προχθές στα Χανιά, άλλο ένα τραγικό περιστατικό με ένα νεκρό άλογο που το εγκατέλειψαν δεμένο, στον καύσωνα, χωρίς φαΐ και νερό. Με αφορμή αυτό αλλά και το νέο κύμα καύσωνα, έκκληση απευθύνουν φιλοζωικά σωματεία, πρόσωπα και φορείς, να μην αφήνουμε τα ζώα έτσι δεμένα σε τέτοιες καταστροφές καταδικάζοντάς τα σε βέβαιο θάνατο, αλλά και να προσφέρουμε -το αυτονόητο- λίγο δροσερό νερό. Θα σβήσουν κι αυτές οι φωτιές· το θέμα είναι πόσα υπέροχα πλάσματα θα πάρουν μαζί τους…

*Φωτ. Νίκου Χριστοφάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα