Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Πλανήτης Γη: sos

Μια κουκίδα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος ο πλανήτης μας, που όλο γυρίζει, όλο τρέχει, δισεκατομμύρια χρόνια, κουβαλώντας μαζί του ανθρωπάκια, αυτά τα μικροσκοπικά όντα, που στέκονται στα δυο τους πόδια! Κι όμως αυτές οι μινιατούρες οι ασήμαντες, μέσα στην άβυσσο δε σταμάτησαν ποτέ τις έριδες και τις διαμάχες!

Δεν έπαψαν ποτέ να αλληλοτρώγονται, να σκοτώνονται, να μισούνται…! Δε σταμάτησαν να δημιουργούν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, να μολύνουν το έδαφος και την ατμόσφαιρα! Να κτίζουν ουρανοξύστες, να κατασκευάζουν μέσα μετακίνησης και μεταφοράς ολοένα και ταχύτερα! Να τρυπούν τη γη για καύσιμη ύλη, να ταξιδεύουν στον ουρανό και σε άλλα αστέρια! Δημιούργησαν μεγαλουπόλεις με αποπνικτική ατμόσφαιρα, συγκέντρωσαν τον πλούτο του κόσμου οι λίγοι, πατώντας πάνω στην εξαθλίωση εκατομμυρίων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!
Φτάσαμε στο σήμερα και τίποτα δεν άλλαξε, πόλεμοι μαίνονται παντού, επιδημίες διαφόρων ασθενειών, διαφθορά και εξαπάτηση σε όλα τη μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, εγκληματικότητα, ανασφάλεια, διαφθορά κλπ κλπ. Η ματαιοδοξία του ανθρώπου, να κυριεύσει τη γη, τον ουρανό, παράγοντας ολοένα και πιο τοξικά προϊόντα, καταστρέφοντας μανιωδώς το φυσικό πλούτο της γης, τον οδήγησε στην απληστία, την ασυδοσία, τον εγωισμό! Παθογένειες που βρίσκονται στο DNA του πλέον, αψηφώντας τους κινδύνους και την ολική αυτοκαταστροφή του! Βλέπουμε μεγάλες πόλεις εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως το Πεκίνο, το Χονγκ Κόνγκ, όπου οι άνθρωποι κυκλοφορούν με μάσκες από την μόνιμη εγκατάσταση της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα, αλλά και από την εξάπλωση του κορονοϊού, ενός «μοντέρνου» ιού, , εξαιτίας του οποίου, αυξάνονται, καθημερινά οι θάνατοι με γεωμετρική πρόοδο!
Ένας φαύλος κύκλος αυτοκαταστροφής, θα λέγαμε, όπου ο άνθρωπος δημιουργεί αιτίες θανάτου, ενώ, ωστόσο ο ίδιος προσπαθεί, ταυτόχρονα, να βρει το αντίδοτο! Τελικά, ο χειρότερος εχθρός του είναι ο ίδιος του ο εαυτός, αυτός που ζητά, απαιτητικά, συνεχώς, ενώ δεν αφήνει περιθώρια αυτοκριτικής!
Ο πλανήτης μας απεγνωσμένα, ζητά από τους ισχυρούς και τρελούς της γης, να κάνουν κάτι πριν είναι πολύ αργά, πριν έρθει το τέλος, πριν αυτή η κουκίδα εξαφανιστεί στο σύμπαν!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα