Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Πιστή στο καθήκον η Διεύθυνση Δασών εν μέσω πανδημίας

“Παρούσα” στον Εθνικό Δρυμό παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας δηλώνει η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Προσωπικό της υπηρεσίας βρίσκεται στο φαράγγι της Σαμαριάς πραγματοποιώντας και εργασίες προετοιμασίας του για να δεχθεί κοινό παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για το επόμενο χρονικό διάστημα.
“Είμαστε σε ετοιμότητα, έχουμε ανθρώπους μέσα στο φαράγγι και στην είσοδο του και προσπαθούμε να ετοιμαστούμε ελπίζοντας ότι θα τελειώσει αυτή η “μπόρα” όσο το δυνατόν πιο σύντομα” σημείωσε στα “Χ.Ν.” η δασάρχης Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη. Η δασάρχης επισήμανε πως αν δεν είχαμε την πανδημία «όλες οι προσπάθειές μας ήταν να ξεκινήσουμε το φαράγγι της Σαμαριάς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, όλα αυτά υπό άλλες συνθήκες όχι αυτές που έχουν διαμορφωθεί».
Η υπηρεσία διατηρεί κανονικά το προσωπικό της στον χώρο του φαραγγιού της Σαμαριάς τόσο για λόγους “προστασίας του οικοσυστήματος” όσο και για να “γίνουν κάποιες εργασίες προετοιμασίας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας».
Οπως τονίζει η δασάρχης η πανδημία και όλα που έχει προκαλέσει αποδεικνύει “πόσο αλληλένδετες είναι οι ζωές μας με το φυσικό περιβάλλον. Ως υπηρεσία δίνουμε το “παρών” για περιφρουρήσουμε τα οικοσυστήματα και την βιοποικιλλότητα που έχουμε στον τόπο μας”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες