Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ποιοτικό πλεονέκτημα

Ποιοτικά ανώτερες παραμένουν οι μικρές ζυθοποιίες παράγοντας μπίρα που μπορεί να σταθεί στα υψηλότερα επίπεδα. Αυτό τονίστηκε κατά τη χθεσινή πρώτη παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων της “Cretan Brewery” που παράγει τη γνωστή βαρελίσια μπίρα “Χάρμα” στο Ζουνάκι του Δήμου Πλατανιά.
Η εταιρεία μετά από μία επιτυχημένη πορεία 9 ετών, επένδυσε σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τις οποίες και παρουσίασε μαζί με τα προϊόντα της σε ντόπιους συνεργάτες και επαγγελματίες της εστίασης. Οι παρουσιάσεις συνεχίζονται 3 φορές καθημερινά μέχρι και αύριο.


Την ξενάγηση στον χώρο πραγματοποιεί ο Πολ Εμμανουηλίδης, ο ειδικός της μπίρας στην Ελλάδα, που έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο παραγωγής, αποθήκευσης ακόμα και σερβιρίσματος της μπίρας.
Κληθείς από τα “Χ.Ν.” να συγκρίνει τα προϊόντα των μικρών ζυθοποιείων σε σχέση με αυτά των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ο κ. Εμμανουηλίδης απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία σύγκριση ποιοτικά. Μία τοπική, ελληνική μικρή ζυθοποιεία προσφέρει ένα γευστικό, αρωματικό αποτέλεσμα που μία μεγάλη επιχείρηση δεν μπορεί να το πετύχει. Αυτό το ξεκαθαρίσαμε στους ανθρώπους της εστίασης και τους επισημάναμε πως είναι καλό να προτείνουν τοπικά προϊόντα στους πελάτες. Το 95% των τουριστών, όταν πηγαίνει σε ένα προορισμό θέλει να δοκιμάσει κάτι τοπικό. Είναι λίγοι εκείνοι που αν τους προτείνεις κάτι τοπικό θα σου πουν όχι, αν τους εξηγήσεις περί τίνος πρόκειται και δοκιμάσουν τότε είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξαναπιούν άλλη μπίρα».

“MEΓΑΛΩΝΕΙ”  Η ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΜΠIΡΑ
Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης της “Cretan Brewery” κ. Γιάννης Λιονάκης επεσήμανε πως ο στόχος των ξεναγήσεων που ξεκίνησε η εταιρεία είναι «να παρουσιάσουμε το νέο ζυθοποιείο στους συνεργάτες και να το γνωρίσουμε και σε αυτούς που δεν το ξέρουν. Τον τελευταίο καιρό έχουμε προχωρήσει, έχουμε μεγαλώσει, μπορούμε να παράγουμε μεγαλύτερες ποσότητες μπύρας καλύπτοντας τις ανάγκες της τοπικής αγοράς».
Ο κ. Λιονάκης ευχαρίστησε τους ντόπιους επαγγελματίες για τη στήριξή τους και επεσήμανε πως και η εταιρεία του έχει προσπαθήσει να μειώσει τις εισαγωγές και να στηριχθεί σε ό,τι κάνει σε τοπικά προϊόντα.
Στα πλεονεκτήματα της βιοτεχνίας είναι ότι χρησιμοποιεί Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και φιλικούς τρόπους διάθεσης των υπολειμμάτων από την παραγωγή της μπίρας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα