Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Επίδομα θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη για νοικοκυριά και σχολεία ζητάει ο Δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου

Επίδομα θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη για νοικοκυριά και σχολεία ζητάει ο Δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης από τον αν. Υπ. Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες στη περιοχή. Ο κ. Στεφανάκης σε έγγραφο του προς τον κ. Αλεξιάδη αναφέρει ότι, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου είναι ο κατεξοχήν ορεινός Δήμος της Κρήτης με υψόμετρο που κυμαίνεται από 800 έως 2.148 μέτρα.
«Παρ’ όλα αυτά συγκαταλέγεται στην τέταρτη (τελευταία) κατηγορία για το επίδομα θέρμανσης λόγω του βρίσκεται γεωγραφικά στην περιφέρεια Κρήτης. Έτσι αντιμετωπίζεται ως πεδινή – παραθαλάσσια περιοχή, χωρίς να εξετάζονται τα ιδιαίτερα ορεινά χαρακτηριστικά του» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.
«Επειδή η χρόνια αδικία σε βάρος των κατοίκων του ορεινού μας Δήμου αλλά και άλλων ορεινών Δήμων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ιδιαίτερα λόγω των έντονων οικονομικών δυσχερειών της εποχής μας, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση στο επίδομα θέρμανσης των ορεινών Δήμων με βάση την κοινή λογική ώστε να ενταχθούμε στην πρώτη κατηγορία του επιδόματος θέρμανσης. Επίσης, ζητούμε να εντάσσονται στο επίδομα και οι υπηρεσίες των Δήμων, προκειμένου να εξασφαλίζονται πόροι (για τα σχολεία κλπ)», αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του προς τον αν. Υπουργό ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου. Ακόμη ο δήμαρχος, τεκμηριώνει το αίτημα του με σχετικά γραφήματα-πίνακες με τις ακριβείς ενδείξεις θερμοκρασίας από τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού που βρίσκεται εγκατεστημένος στο δημαρχείο στο Τζερμιάδων Λασιθίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα