Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΠΓΔΜ: Αλλάζει η ονομασία στην έδρα της κυβέρνησης

Λίγο πριν σταλεί η ρηματική διακοίνωση της Αθήνας στα Σκόπια, με την οποία ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ξεκίνησαν στην γειτονική χώρα, όπως μεταδίδει το euronews.gr οι αλλαγές της ονομασίας σε κρατικά κτίρια, σε κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε επίσημες πινακίδες.

Η αρχή έγινε με το κτίριο της κυβέρνησης στο κέντρο των Σκοπίων στο οποίο το πρωί της Δευτέρας δεν υπήρχε πλέον η επιγραφή με το όνομα «Μακεδονία», προκειμένου να αντικατασταθεί με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως αναφέρουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, τα γράμματα αφαιρέθηκαν νωρίς το πρωί, γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνονται οι προετοιμασίες για την τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ σε ειδική τελετή.

Η νέα επιγραφή αναμένεται να τοποθετηθεί μόλις η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύσει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα και το Πρωτόκολλο Ένταξης της χώρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα