Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Πεζοπορικές διαδρομές στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε ότι επανέρχεται η επιτυχημένη δράση των πεζοπορικών διαδρομών σε μονοπάτια που έχει αναδείξει, σημάνει και συντηρήσει ο Δήμος Πλατανιά και σε περιοχές ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση οι πεζοπορίες, ήπιας δυσκολίας, απόστασης από 3 έως 10 χλμ, θα πραγματοποιούνται Κυριακές και θα ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα του Δήμου , στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Πλατανιά, ενώ θα συνοδεύονται από το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού του τοπικού τμήματος Κισσάμου , για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «η πρώτη διαδρομή για φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Συρίλι του Δήμου Πλατανιά, με την υποστήριξη της Κοινότητας Συριλίου και του Πολιτιστικού Συνδέσμου Συριλίου – Μετοχίου-Ελληνικού, με ώρα εκκίνησης 15:15, από την πλατεία του χωριού. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή, 3,5 χιλιομέτρων , σε ένα καταπράσινο τοπίο, ήπιας δυσκολίας, με εκτιμώμενο χρόνο πεζοπορίας έως 2 ώρες. Συνιστάται ελαφρύς ρουχισμός, κατάλληλα παπούτσια και να κρατάτε το νερό που θα χρειαστείτε»

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, «…. ο Δήμος Πλατανιά ανέπτυξε πρόσφατα το Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών, συνολικού μήκους 130 χιλιομέτρων περίπου, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κυριότερα σημεία περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως και σημαντικό αριθμό οικισμών και χωριών, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα υφιστάμενα μονοπάτια – φαράγγια που ο Δήμος Πλατανιά έχει ήδη αναδείξει και συντηρεί. Στόχος είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος, με την προσέλκυση πεζοπορικού τουρισμού μέσα από την προβολή της ενδοχώρας μας και κατ’ επέκταση η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας….».
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης ανέφερε επίσης “…. ότι οι πεζοπορικές διαδρομές που ξεκινούν ξανά έχουν στόχο πέρα από την άθληση και τη γνωριμία με την ιστορία , το περιβάλλον και τον πολιτισμό του τόπου μας και θα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των κοινοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων…”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα