Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Πέθανε ο Βασίλης Σεβαστής – Θρήνος στον ελληνικό στίβο

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (8/04) ο επί σειρά πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα εκλεγείς ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Βασίλης Σεβαστής. Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, όπου τελικά και κατέληξε.

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1949 στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρη στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.) και τα φυσικά του προσόντα.

Επί 15 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (αργότερα Γεν. Γραμματέας), ενώ κατά καιρούς θήτευσε και σε άλλες διοικητικές θέσεις.

Από το 1997 έως και το 2011 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ενώ από το 2011 και εντεύθεν Γενικός Γραμματέας της αρχαιότερης Ομοσπονδίας στη χώρα μας. Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΟ ΚΥΔΩΝ

Απέραντη θλίψη στον κόσμο του Αθλητισμού σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Βασίλη Σεβαστή, πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ επί πολλά έτη και στη συνέχεια Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας του Κλασικού Αθλητισμού μέχρι τα τέλη Μαρτίου όπου εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μεγάλος αθλητής, μεγάλος παράγοντας και μεγάλος άνθρωπος. Φίλος και υποστηρικτής επί χρόνια του συλλόγου μας και των Βενιζελείων Στίβου.

Το Δ.Σ. του Α.Ο.ΚΥΔΩΝ εκ μέρους των αθλητών, προπονητών και παραγόντων εκφράζει την οδύνη του και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τον ΣΕΓΑΣ.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες