Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Περισσεύει η αδικία σε βάρος των Χανίων

Κύριε διευθυντά,

παίρνοντας αφορμή από την ελλιπή χρηματοδότηση στο Μ.Α.Ι.Χ., όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα στις 1 Οκτωβρίου 2021, περί Συγκρητισμού, όπου πολύ σωστά αντέδρασε ο διευθυντής του Μ.Α.Ι.Χ. κ. Γιώργος Μπασυράκης, θα ήθελα να προσθέσω κατά τη δική μου άποψη, σ’ όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας σχετικά με τους ανατολικούς γείτονες μας.

Αλλά από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω, όπου και να την κοιτάξει κάνεις, βλέπει την αδικία να περισσεύει, εις βάρος μας. Γιατί αυτή η υποχρηματοδότηση, είναι σε όλους τους τομείς.

Τα «θα» είναι πολλά. Πράξεις δε βλέπουμε. Λες και είμαστε πολίτες, δεύτερης διαλογής.

Να πούμε για το Νοσοκομείο μας που έχει καταντήσει ιατρείο, αφού με το παραμικρό θα πρέπει να πάμε στο Ηράκλειο; Χημειοθεραπείες και για ένα σωρό άλλες εξετάσεις, απλές, αναγκαίες όμως, θα κάνουμε το ταξίδι. Αυτό το βλέπουμε από τα ΚΤΕΛ που γεμίζουν μόνο από Χανιώτες, άντε και κανένας Ρεθυμνιώτης και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα πράγματα που δεν μπορείς εύκολα να μιλήσεις.

Είδαμε προ ημερών τον κ. Αυγενάκη να δίνει 3 εκατομμύρια ευρώ στις Μοίρες και στα Χανιά 400.000 ευρώ, και να θέλει και να τον χειροκροτήσουμε κιόλας! Πιθανόν για το χαμόγελό του ή να γράψω αυτό που είπε, ότι έμαθα: «Αν δεν θέλουμε το Ηράκλειο να είναι Κρήτη και Κρήτη το Ηράκλειο, θα πρέπει να επιζητήσουμε όπως επιτάσσει το δίκαιο, η ανάπτυξη να είναι ισόρροπη και το μεν Ηράκλειο να έχει τον πρώτο λόγο για πολλούς λόγους». Όμως κι εμείς να έχουμε τους ανάλογους πόρους με την ανάλογη συμπεριφορά.

Μας πήραν το μισό Εφετείο προς το παρόν, γιατί ευκαιρίας δοθείσης, θα πάρουνε και το άλλο μισό κι αυτό γιατί δεν μπορεί στην Κρήτη να υπάρχουνε δύο Εφετεία. Όσο για τα άλλα που έχουνε πάρει, μην το συζητάμε. Εκκλησιαστική Σχολή κ.λπ.

Δεν λέω βέβαια για δημόσιες υπηρεσίες που σωστά πήγαν εκεί, γιατί είναι κέντρο. Λέω για αυτά που μπορούσαν να είναι εδώ.

Βέβαια για όλα αυτά, φταίμε κι εμείς και πρώτα απ’ όλους, οι έχοντες φωνές που όταν έπρεπε, σιώπησαν. Και το χειρότερο, δε συμπαραστάθηκαν σε αυτούς που μίλησαν, όπως πρόσφατα ο κ. Διγαλάκης που αν και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, όταν πήγαν πλαγίως να μας πάρουν τα Τ.Ε.Ι., προς τιμή του αντέδρασε και τα κατάφερε δίχως τη βοήθεια κανενός, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει και πρώτα απ’ όλα οι άρχοντες αυτής της πόλης, που ενώ βλέπουν την αδικία, δεν αντιδρούν μην τυχόν και χάσουν τη βολή τους.

Αν και θα έπρεπε, να υπερασπιστούν τον τόπο στον οποίο ζουν.

Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, είναι και πολλοί άλλοι τομείς.

Γεωργαράκης Μιχάλης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα