Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Περισυλλογή των αδέσποτων ζώων από την παλιά πόλη ζητά η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων

Την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν πλέον σε αγέλες στην παλιά πόλη ζητά από τον Δήμο Χανίων η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων του Νομού.

Σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Χανίων επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Εδώ και καιρό σας είχαμε ειδοποιήσει για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα σκυλιά στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Όσο υπήρχαν ανοιχτές οι ταβέρνες λόγω της τουριστικής περιόδου εύρισκαν φαγητό. Τώρα με την έλλειψη τροφής κοπαδιάζουν σε μικρές αγέλες αποκτούν επιθετικές διαθέσεις και συχνά επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες, με αποτέλεσμα να έχουμε δαγκώματα και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ιδίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων. Μην μας πείτε για μακρόπνοα σχέδια ίδρυσης Δημοτικού Κυνοκομείου και άλλα παρόμοια. Συνεργαστείτε άμεσα με κάποιο από τα Φιλοζωικά Σωματεία για την περισυλλογή τους. Άλλωστε αν δεν μεριμνήσετε εσείς για την ασφάλεια των δημοτών σας ποιος περιμένετε να το πράξει…».
Παράλληλα και τους καλοκαιρινούς μήνες εξ αιτίας των παραμελημένων σκυλιών που περιφέρονται στο Βενετσιάνικο Λιμάνι ακούμε ένα σωρό αρνητικά σχόλια από τους τουρίστες για την αδιαφορία μας προς τα αδέσποτα κάτι που θίγει την πόλη μας και τον πολιτισμό μας».
Την ανακοίνωση υπογράφει εκ του Δ.Σ. ο πρόεδρος Ι. Κουκουράκης και η γεν. γραμματέας Γ. Ατσαλάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Είναι θλιβερό ένα επίσημο όργανο όπως η ένωση σας να αψηφά τον νόμο και να ζητάει περισυλλογή των αδέσποτων
    Αν τα σχόλια των τουριστών είναι αρνητικά συνεργαστείτε “πολιτισμένα ” με τα φιλοζωικά σωματεία και προσφέρετε τροφή στα αδέσποτα γιατί όντως η εικόνα εξαθλιωμένων πεινασμένων ζώων δεν τιμάει πρωτίστως εσάς
    Φανταστείτε την αντίδραση των τουριστών αν κάνει τον γύρω του κόσμου αυτή η ανακοίνωση (και θα φροντίσουμε να την κάνει ) στην οποία ζητάτε την αναβίωση του μπόγια
    Ο τουρισμός και ο πολιτισμός της χώρας μας δεν βάλλεται από τα αδέσποτα αλλά από τους ανθρώπους της

    • Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Εύης Καλαιτζίδου. Η εφημερίδα σας θα πρέπει να επιμεληθεί ενα αντίστοιχο σε μέγεθος αρθρο που να αποκαθιστά την νομιμότητα και την αλήθεια του θέματος. Αλλιώς ο καθένας που κάποιος ή κάτι τον ενοχλεί (αναίτια και απρόκλητα και αλόγιστα) να νιώθει οτι έχει το δικαίωμα να ζητά να απαλλαγεί απο την παρουσία του. Λίγο “φρένο λογικής” θα έκανε καλό και θα εκπαιδευε την απαίδευτη κοινωνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα