Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Περιοδεία Συντυχάκη σε χωριά του δήμου Πλατανιά

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε σε χωριά της δημοτικής ενότητας  Πλατανιά, από κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης.  Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Α. Μαρινάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, καθώς και ο Δ. Ανθούσης, δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση «η επίσκεψη του κλιμάκιου του ΚΚΕ περιλάμβανε συναντήσεις με φορείς και κατοίκους της περιοχής, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και μια σειρά από θέματα, που εδώ και χρόνια οι λύσεις τους έχουν μείνει στάσιμες. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, βρέθηκε στην περιοχή Δρακιανά και κατά μήκος στον ποταμό Ιάρδανο (Κερίτη), που εδώ και χρόνια πλέον το ποτάμι με τις πρώτες βροχές φουσκώνει, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες και εκτάσεις της  περιοχής. Έγινε συζήτηση με εκπροσώπους των κατοίκων τις περιοχής, δημοτικούς συμβούλους και το τοπικό συμβούλιο, για την ανάγκη άμεσα να δοθεί προτεραιότητα στην παρέμβαση οριοθέτησης και κοιτοποίησης  του  ποταμού, δίνοντας έτσι  οριστική λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, θωρακίζοντάς την από βροχοπτώσεις και καταστροφές και από την υπερχείλιση του ποταμού.

Επιπλέον έγινε καταγραφή μιας σειράς προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την αγροτική παραγωγή, τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων (λάδι, εσπεριδοειδή, κτηνοτροφικά), την καθημερινότητα και την ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας και των επαρχιακών δρόμων, όλα όσα δικαιούνται οι κάτοικοι και που το επόμενο διάστημα θα διεκδικήσουν δυναμικά. Ο Μ. Συντυχάκης διαβεβαίωσε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των κατοίκων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα