Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Περιοδεία Κλιμακίου του ΚΚΕ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ έκαναν περιοδεία στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση «το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον αερολιμανάρχη και περιόδευσε στους χώρους των εργαζομένων και στην πίστα του αεροδρομίου όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους καθαρισμού, εργαζόμενους επίγειας εξυπηρέτησης, τεχνικούς και υπαλλήλους της ΥΠΑ.
Κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν η χρόνια υποχρηματοδότηση και απαξίωση του αεροδρομίου το οποίο επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τις πρόσφατες πλημμύρες που προξένησαν ζημιές αξίας περίπου 600.000 ευρώ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η παντελής απουσία συστήματος όμβριων υδάτων στην Ικάρου και στο αεροδρόμιο που οδήγησε ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα αεροδρόμια να πλημμυρίσει και να σταματήσει τη λειτουργία του.
Το κλιμάκιο τόνισε ότι και φέτος ήταν άλλη μία χρονιά που το θαύμα του τουρισμού έγινε πάνω στις πλάτες των εργαζομένων αφού κυριάρχησαν τα χαμηλά μεροκάματα, η εντατικοποίηση εργασίας, η απουσία συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Ανέδειξε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων καθώς και για την αύξηση και επέκταση του εποχικού επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εποχικούς υπάλληλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στηλίτευσε τη στάση του υπουργού που στις απαντήσεις του, επί της ουσίας, δεν έδινε καμία λύση στα πάγια προβλήματα των εργαζομένων.
Τέλος, το κλιμάκιο κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τη μάχη της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να κάνουν δική τους υπόθεση την απόσπαση κατακτήσεων ώστε να ζουν καλύτερα αυτοί και οι οικογένειες τους»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα