Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Περιφερειάρχης: Η πιο ωραία δουλειά στην Κρήτη

Έχουμε και λέμε… το προσωπικό σου το πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, φόρους δεν βάζεις ώστε να γίνεσαι δυσάρεστος, στα πρόστιμα που έχουν αρμοδιότητα να επιβάλλουν οι υπηρεσίες σου (διευθύνσεις βιομηχανίας, υγειονομικό κ.Ά.) -και κατά καιρούς το κάνουν- μπορείς
-όμορφα και ωραία- να ρίξεις… “ψαλίδι”.
Σε θέματα πάλι όπως οι εξορύξεις, οι ανεμογεννήτριες, οι χωροθετήσεις οχλουσών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του χωροταξικού, οι ανεγέρσεις ξενοδοχειακών μονάδων και άλλα τέτοια “δύσκολα” απαιτείται απλά η γνωμοδότησή σου και δεν έχεις κανένα ουσιαστικό λόγο και ρόλο.
Τους δρόμους που έχεις υπό την ευθύνη σου τους ξέρεις, εσύ και κανείς άλλος, αφού οι πολίτες στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι αποτελούν αρμοδιότητα των Δήμων. Πόσοι από εμάς για παράδειγμα γνωρίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος της λεωφόρου Σούδας, της Καζαντζάκη, της παλιάς εθνικής προς το Κολυμπάρι, της Ακρωτηρίου ανήκουν στην Περιφέρεια;
Τι κάνεις λοιπόν; Διαχειρίζεσαι ως “Άγιος Βασίλης” και αφ’ υψηλού ένα ΕΣΠΑ όπως το τελευταίο ύψους 534 εκ. ευρώ και μια σειρά από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα που προβλέπουν χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων δράσεων.
Αυτός με πολύ λίγα λόγια και ακροθιγώς είναι ο ρόλος και οι βασικές αρμοδιότητες του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, των Περιφερειακών Αρχών.
Ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπως αυτή της τελευταίας 10ετίας αλλά και πανδημίας πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις στην αποστολή σου;
Τελικά οι εμπλεκόμενοι με την Περιφέρεια Κρήτης μάλλον κάνουν την πιο ωραία δουλειά στην Κρήτη… αρκεί να την κάνουν σωστά και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Το κάνουν;

1 Comment

  1. Στις Βουβες το 2020 έστειλε η Περιφέρεια να καθαρίσουν τον κεντρικό δρόμο , ξεκίνησε ενα μηχάνημα να δουλεύει & οτι εύρισκε μπροστά του το διελυε!!!! Μας έσπασε μια ελιά ,έκανε κι αλλες ζημιες !!!! Πήγα στους μηχανικούς της Αντιπερειφερειας με αποτέλεσμα να παει ένας φωστήρας !!!! Επειδή βγήκαν ,άλλοι, & του έβαλαν φωνές για να μην πειράξει τα δέντρα τους να μας ρημάξει το χωράφι!!!! Εμείς δεν μένουμε στο χωριό έχουμε σπίτι & πηγαίνουμε οποτε μπορούμε ,έχουμε όμως 1 ψήφο!!!!! Φωνη βοωντος!!!!! Ο άλλος πιο κάτω που δεν του έκαναν ζημιά έχει πολλές ψήφους & του έκαναν έργα!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες