Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Περιφέρεια: «Ρεκόρ εποχών» για τις κρητικές εξαγωγές

Ρεκόρ εποχών καταγράφουν για το πρώτο εξάμηνο του 2023 οι κρητικές εξαγωγές.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την επίσκεψη (φωτ.) που πραγματοποίησαν την Παρασκευή στον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, οι διοικήσεις του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) και του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ).
Στη συνάντηση συμμετείχαν συγκεκριμένα: Η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, ο πρόεδρος του ΣΕΚ Άλκης Καλαμπόκης, ο πρόεδρος του ΣΥΤΕΚ Γιώργος Ανδρεαδάκης, οι Αντιπρόεδροι ΣΕΚ Μανόλης Καρπαδάκης και Γιώργος Νικολαράκης, Ελευθερία Γερμανάκη μέλος διοίκησης ΣΥΤΕΚ, Μαρία Φουλέ γ.γ. εξωστρέφειας ΣΕΚ, Νίκος Μπορμπουδάκης μέλος δ.σ. ΣΥΤΕΚ και Ελευθερία Μαμιδάκη μέλος ΣΥΤΕΚ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «στη συνάντηση, οι διοικήσεις των παραγωγικών φορέων, που ευχήθηκαν καλή θητεία στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την επανεκλογή του, παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη τα θετικά στοιχεία που καταγράφουν οι εξαγωγές της Κρήτης.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης υποβλήθηκε σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του νησιού στο τομέα των εξαγωγών, αναλύθηκαν τα στοιχεία για τις Κρητικές εξαγωγές σε Ευρώπη και τρίτες χώρες οι οποίες καταγράφουν ρεκόρ εποχών (πρώτο εξάμηνο 2023), ενώ έγινα παράλληλα καταγραφή των προβλημάτων και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση τους.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τις διοικήσεις του ΣΕΚ και του ΣΥΤΕΚ για την επίσκεψη και τη συνεργασία υπογραμμίζοντας, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει έμπρακτα να στηρίζει το παραγωγικό έργο των δυο φορέων που ενδυναμώνουν την Κρητική Οικονομία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα