Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Περφόρμανς στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από τα “Ανοιχτά Πανιά”

Με την περφόμανς της Ιρις Καραγιάν: “Συνομιλίες / Χανιά”, ένα ακουστικό και χορογραφικό έργο που θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 1 εώς και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, με ώρες έναρξης 6 μ.μ. και 8 μ.μ., στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, συνεχίζεται το φεστιβάλ: “Ανοιχτά Πανιά”.

Η περφόρμανς εμπνέεται από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων της πόλης που ασχολούνται με τον αθλητισμό και οι θεατές προσκαλούνται να συμμετάσχουν στη χορογραφημένη περιπατητική διαδρομή σε χώρους του σταδίου, ακούγοντας ψηφιακά μέρος του αρχείου των αφηγήσεων των αθλητών/τριών και παρακολουθώντας παράλληλα τις ζωντανές δράσεις που τις συνοδεύουν.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Χανίων, η χορογράφος Ιρις Καραγιάν εξήγησε ότι «ο κόσμος θα δει μια ακουστική και χορογραφική περφόμανς που εμπνέεται από τις αφηγήσεις των αθλητών και των αθλητριών και των προπονητριών της πόλης των Χανίων. Είναι μια ερευνητική διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιούλιο όπου ήρθαμε και συνομιλήσαμε με αθλητές και αθλήτριες της πόλης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δημιουργήθηκε ένα αρχείο με αυτές τις συνομιλίες και καταγραφές και το οποίο επεξεργαστήκαμε. Είναι μια περιπατητική περφόμανς. Οι θεατές θα έρθουν με τα ακουστικά τους και με τα κίνητά τους και θα μπουν σε ένα link όπου θα υπάρχει ένα ηχητικό το οποίο θα ακούνε και θα παρακολουθήσουν με αυτόν τον τρόπο την παράσταση. Ακούγοντας αυτές τις αφηγήσεις και βλέποντας παράλληλα κάποιες δράσεις που έχουμε σχεδιάσει μέσα σε διάφορους χώρους του σταδίου».
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ: “Ανοιχτά Πανιά”, Μυρτώ Λάβδα, είπε ότι η «η perfomance συνδυάζει τον αθλητισμό με το χορό μιας και τα δύο αφορούν στο ανθρώπινο σώμα. Είναι τόσο ακουστική όσο και κινησιολογική».
Ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, σημείωσε ότι «η πρόταση από την Ιρις Καραγιάν και την ομάδα της, ήταν πολύ πρωτότυπη διότι συνδυάζει τον αθλητισμό με το χορό» και κάλεσε τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, από 1 έως 3 Νοεμβρίου στο Εθνικό Στάδιο.
Οι θεατές θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους φορτισμένο κινητό ή tablet με δυνατότητα διασύνδεσης σε δίκτυο (5G – WIFI) και ακουστικά, καθώς η ηχητική κάλυψη της παρουσίασης γίνεται με ζωντανή μετάδοση μέσω δικτύου (live streaming).
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με κράτηση θέσης: chania-culture.gr
Στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στο Πνευματικό Κέντρο εργαστήριο με θέμα: Αρχεία και Καλλιτεχνικές Πρακτικές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα