Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Παιδικό ορειβατικό κέντρο 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το Παιδικό Ορειβατικό Κέντρο στο καταφύγιο Ταύρης, πάνω από τα Ασκύφου στα Σφακιά. Αυτή τη χρονιά έγινε σε δύο περιόδους, αφού είχαμε πολλά επιλαχόντα παιδιά την πρώτη περίοδο, για αυτό διοργανώσαμε μια δεύτερη περίοδο που διήρκεσε πέντε ημέρες. Σε αυτά συμμετείχαν συνολικά 75 παιδιά, αριθμός ρεκόρ για αυτή την εκδήλωση, που ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εδώ και 30 χρόνια.
Oπως κάθε χρόνο προμηθευόμαστε νωπά τρόφιμα και κρέας από το χωριό, και καθημερινά ο φούρνος του καταφυγίου έψηνε τα νόστιμα πλούσια φαγητά, πάντα με την επίβλεψη της μαγείρισσας και των έμπειρων βοηθών της.
Τα αντίσκηνα φιλοξένησαν τα μισά παιδιά, εναλλάξ με τα υπνοδωμάτια του καταφυγίου. Τα παιδιά διανυκτέρευαν ανά ομάδες στις σκηνές και στο καταφύγιο. Ο καιρός ήταν πολύ δροσερός και οι δραστηριότητες πάμπολλες. Η αστροπαρουσίαση, η τροχαλία, η διάβαση του φαραγγιού του Πετρέ (πρώτη φορά για παιδιά), η αναρρίχηση στην πίστα του καταφυγίου, αλλά και στα άγρια φυσικά βράχια στο οροπέδιο Νιάτο, τα εικαστικά, το μπάνιο και τα θαλασσινά παιχνίδια στο Φραγκοκάστελλο ήταν μερικές από τις δράσεις των παιδιών. Υπήρχε άφθονος χρόνος για εποικοδομητικές δραστηριότητες, αφού τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές έμειναν στα Χανιά.
Τη φετινή χρονιά μεγάλη έκπληξη ήταν και οι ελάχιστες τηλεφωνικές συνδια-λέξεις με τους γονείς, οι οποίοι άκουσαν τις παραινέσεις μας. Σίγουρα υπάρχουν τόποι και άνθρωποι που φροντίζουν τα παιδιά, τόσο καλά όσο οι γονείς…. Οι μαρτυρίες και οι γραπτές γνώμες των παιδιών αυτό δείχνουν.
Στα Χανιώτικα νέα κάναμε εκτενές ευχαριστήριο στις 19/07/2019 σε όλους τους  επαγγελματίες και σε όλους τους φορείς που συνέδραμαν τον Σύλλογο. Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Τόσες μέρες μακριά τους, χωρίς επισκεπτήριο, τα παιδιά έκαμαν τα πρώτα μικρά βήματα για την παραπέρα διαβίωση και αυτονομία τους.
Πολλά ευχαριστήρια και στα μέλη του Δ.Σ. που άφησαν τις δουλειές τους για να φροντίσουμε τα παιδιά στην Ταύρη, αλλά και στους ομαδάρχες για τη βοήθεια τους. Καλή συνέχεια, καλό υπόλοιπο καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα