Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Παιδικό Ορειβατικό Κέντρο 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το καθιερωμένο Παιδικό Ορειβατικό Κέντρο 2015 στο καταφύγιο Ταύρης, στ’ Ασκύφου Σφακίων.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων οργάνωσε με τη  γνωστή μεθοδική προετοιμασία, σε δύο περιόδους το κατασκηνωτικό του κέντρο με τη συμμετοχή 50 παιδιών. Οι διανυκτερεύσεις έγιναν στο καταφύγιο του Συλλόγου, αλλά και σε σκηνές, ανά ομάδες. Πεζοπορίες στα κοντινά οροπέδια, αναρρίχηση στην τεχνητή πίστα, αλλά και στα βράχια στα Κακά Καστέλια, σπηλαιολογικό σεμινάριο, προβολές ορειβατικών ταινιών, μπάνιο στις Καλύβες και παιχνίδια προσανατολισμού και ορειβατικής λογικής, ήταν μερικά από αυτά που έγιναν κατά τη διάρκεια του κέντρου.
Ολα τα νωπά τρόφιμα προμηθεύτηκαν από τ’ Ασκύφου και μαγειρεύονταν στο καταφύγιο. Αρκετά αναλώσιμα ήταν προσφορά μελών μας και όλα τα εμφιαλωμένα νερά δωρεά από την ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε., την οποία και ευχαριστούμε. Στη φετινή διοργάνωση υπηρεσίες και μόνιμη βοήθεια, εκτός από τη μαγείρισσα και τους βοηθούς της, προσέφεραν 5 μέλη του Δ.Σ. και αρκετά μέλη του Ορειβατικού, που επί τούτου είχαν δεσμευτεί.
Οι γονείς εμπιστεύτηκαν τον Ε.Ο.Σ. Χανίων για άλλη μία χρονιά και έστειλαν τα παιδιά τους σε ένα διαφορετικό 10ήμερο, μακριά από την τηλεόραση και τον υπολογιστή, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες.
Οι παιδικές δράσεις και οι μονοήμερες πεζοπορίες για παιδιά, θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο με τη διάβαση του φαραγγιού των Μύλων, ενώ οι εξορμήσεις ενηλίκων κάθε Κυριακή του Αυγούστου θα πραγματοποιούνται σε εξαιρετικές τοποθεσίες.
Για τον Σύλλογο,
Σταύρος Μπαδογιάννης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα