Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παύλος Χρηστίδης στα “Χ.ν.”: «Να γίνουμε Κίνημα ξανά στο ΠΑΣΟΚ»

» Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τονίζει στα “Χ.ν.” ό,τι «η Κρήτη δείχνει τον δρόμο»

Ποντάροντας στον δυναμισμό της πιο νεανικής υποψηφιότητας, στην εμπειρία από τις θέσεις ευθύνης στα δύσκολα χρόνια του κόμματος και επικαλούμενος την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, ο Παύλος Χρηστίδης διεκδικεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και στέλνει στους Κρητικούς μήνυμα ανασυγκρότησης του Κινήματος.

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” με αφορμή τη σημερινή του παρουσία στα Χανιά (ομιλία στις 7μ.μ. στο ιστορικό καφέ “Κήπος”), ο κ. Χρηστίδης παρουσιάζει την πολιτική του πρόταση και τα στοιχεία που κάνουν την υποψηφιότητά του να ξεχωρίζει.

Αποστασιοποιείται από τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνυποψηφίων του, στέλνει μήνυμα ενότητας και σε ό,τι αφορά την Κρήτη εστιάζει το ενδιαφέρον του στα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, διαμηνύοντας ότι πρέπει «να δώσουμε στον πρωτογενή τομέα αυτό που του αξίζει, να τον κάνουμε να οραματιστεί ξανά, να γίνει πρωταγωνιστής στο παιχνίδι και να διεκδικήσει βάσει σχεδίου ότι του αξίζει».

• Με τη δική σας παρουσία στα Χανιά κλείνει ο κύκλος των επισκέψεων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στην πόλη μας. Τι διαφορετικό λοιπόν, πρεσβεύει η υποψηφιότητα Χρηστίδη από τις υπόλοιπες;

Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται στους καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς, που έχουν κουραστεί από τον ξύλινο λόγο των «επαγγελματιών της πολιτικής» και θέλουν πια να δουν έργα. Πρεσβεύω μια πολιτική ανοιχτή στο κοινό, ανοιχτή στο διάλογο, που είναι μαζί με την κοινωνία. Αυτές είναι οι αξίες μου και θέλω να μιλήσω και να παλέψω για την ανανέωση της παράταξης, για την νέα γενιά και για τη διεύρυνση της δυναμικής μας που τόσο έχουμε ανάγκη. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τους νέους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους ανέργους, αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό. Για τις ελπίδες, τα όνειρα και τις προσδοκίες που έχουν για το αύριο αυτής της χώρας.
Σαν υποψήφιος θα φέρω ανανέωση με αξίες, ηθική και πάνω από όλα περιεχόμενο. Θέλω να γίνουμε κίνημα ξανά και θα το πετύχω μαζί με όλους εσάς.
Κάνω αυτόν τον αγώνα, γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το λάβαρο της δημοκρατικής παράταξής και να βάλουμε στην καρδιά του κόσμου τις ιδέες της σοσιαλιστικής δημοκρατίας, ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες, τον διχασμό και την αδικία.

•Σε αυτή την προεκλογική μάχη δεν λείπει η πόλωση. Ίσως είστε ο μόνος που έχει αποστασιοποιηθεί από αυτή την τακτική. Ζήτημα αρχών ή αδυναμία θα αναρωτηθεί κάποιος. Τι απαντάτε;

Το κύριο ζητούμενο για εμένα είναι το μέλλον του κόμματος, η επόμενη μέρα. Δεν βλέπω τους υπόλοιπους υποψηφίους σαν εχθρούς, αλλά ως συντρόφους. Παλεύω μόνο για το καλύτερο για την παράταξη και τον περήφανο κόσμο μας. Στην Κρήτη δεν ήρθα για μια απλή περιοδεία, αλλά για ουσιαστική διαβούλευση με τον περήφανο λαό της. Για εμένα, λοιπόν, προσωπικά, το θέμα είναι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. Θέλουμε να αναδείξουμε μια διαφορετική πολιτική ατζέντα με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, να καλύψουμε τις αδικίες, να δώσουμε διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Η πολιτική πρέπει να δίνει ελπίδες και δυνατότητες και σε αυτό θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

• Αυτό το κλίμα μεταξύ συνυποψηφίων απειλεί την ενότητα του κόμματος την επομένη των εκλογών;

Η ενότητα του κινήματος δεν εξαρτάται ούτε από εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε και από τις προσωπικές κινήσεις κάποιων στελεχών του. Αυτό το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν. Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάμε το παρελθόν μας. Έχουμε ξεπεράσει πολύ μεγάλες κρίσεις και εμπόδια. Παρόλα αυτά είμαστε ακόμα εδώ. Η επόμενη μέρα είναι κρίσιμη αλλά θα κάνω το καθετί για να μας βρει ενωμένους, δυνατούς. Να γίνουμε Κίνημα Ξανά στο ΠΑΣΟΚ, ξανά πρωταγωνιστές καλύπτοντας το πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσα από τον τεχνητό διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει την Ελλάδα πίσω. Σε αυτή την πορεία, θα είμαι πάντα εδώ, επειδή το πιστεύω.

• Την ίδια ώρα που στελέχη του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι κοντά στην ηλικία σας, επιχειρούσαν τα τελευταία χρόνια να παρουσιαστούν ως αποστασιοποιημένοι από το κόμμα, εσείς αναλάβατε θέσεις ευθύνης και σταθήκατε στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά σε μια εξαιρετικά δύσκολη και μεταβατική περίοδο για το κόμμα. Τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία;

Δίπλα στο πλευρό της Φώφης έμαθα πολλά. Το κυριότερο που έμαθα ήταν πως καμιά μάχη δεν είναι μια χαμένη μάχη. Ήταν ο μέντοράς μου και το να δουλεύεις μαζί ήταν πραγματικά ένα μεγάλο σχολείο. Την ώρα που πολλοί λοιπόν ήταν σιωπηλοί, εμείς ήμαστε εκεί και παλεύαμε για να κρατήσουμε το κόμμα ενωμένο. Μαζί της λοιπόν έμαθα να μην το βάζω ποτέ κάτω, να αγωνίζομαι δίκαια και με το κεφάλι ψηλά. Αυτές ήταν οι αξίες της, η παρακαταθήκη που μου άφησε και έτσι θα πορευτώ και εγώ στο μέλλον.

•Συχνά ακούμε τους συνυποψηφίους σας να συζητούν για ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ για συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ ή με Ν.Δ. Για εσάς, ποιο είναι το πρώτο μέλημα για τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Αυτά τα δύο διλήμματα ή κάτι διαφορετικό;

Όπως έχω πει ξανά στο παρελθόν, δεν είμαστε εδώ για να είμαστε τα βοηθήματα ή οι πατερίτσες ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς μιλάμε με την κοινωνία και με τους πολίτες με δύναμη και αποφασιστικότητα, θέτοντας νέες σχέσεις και νέα θεμέλια εμπιστοσύνης, πολιτικού λόγου και ηθικής. Μπορούμε και θα ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές. Εμείς μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα. Ανοίγουμε τη συζήτηση και θέτουμε στο τραπέζι θέματα της καθημερινής ζωής, τους αφανείς ήρωες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Επομένως, οποιαδήποτε πρόταση για συνεργασία με τη ΝΔ ή με το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε πως μας προσβάλει και μας αποπροσανατολίζει από το στόχο μας. Έτοιμοι για να παλέψουμε για ένα κοινωνικό και δίκαιο αύριο και να χαράξουμε μια νέα πορεία για τη χώρα μας.

•Αναφέρεστε συχνά στη νεολαία, είστε ο νεότερος υποψήφιος και από την μόνη “άφθαρτη” πολιτικά γενιά του ΚΙΝΑΛ. Με ποιο τρόπο θα εμπνεύσετε νέους ανθρώπους που έχουν αποστασιοποιηθεί ή απογοητευτεί από την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και από συμπεριφορές σε πολιτικές νεολαίες;

Εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω με τη νέα γενιά, με όλους αυτούς τους νέους που είναι δυσαρεστημένοι, που θεωρούν πως τα όνειρα και οι ελπίδες τους είναι χαμένες. Θέλω να κάνουμε μαζί έναν ειλικρινή διάλογο, για να διορθώσουμε μαζί τα κακώς κείμενα και να φτιάξουμε το μέλλον που θέλουμε και μας αξίζει. Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας μου μέχρι τώρα, όπου και να πάω βλέπω αίθουσες γεμάτες με ανθρώπους κάθε γενιάς. Ο κόσμος, και ειδικά οι νέοι θέλουν μια πραγματική αλλαγή. Τώρα είναι η ώρα για ανανέωση με περιεχόμενο, να δώσουμε μια νέα προοπτική στην παράταξη και στην χώρα.

•Ολοκληρώνοντας, ποιο μήνυμα στέλνετε στους πολίτες της Κρήτης, στο άλλοτε “προπύργιο” του ΠΑΣΟΚ;

Ανοίγω το κεφάλαιο του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού από την Κρήτη. Από μόνη της η Κρήτη είναι ένας μοναδικός κόσμος που την ανακαλύπτεις συνεχώς και αυτό θα έπρεπε να αξιοποιηθεί τουριστικά 365 μέρες τον χρόνο.
Η Κρήτη είναι από τους βασικούς άξονες της χώρας και έχει ισχυρή παρουσία σε όλους τους τομείς. Ο πρωτογενής τομέας και η αγροτική πολιτική είναι ένας από τους βασικούς, αν όχι ο βασικότερος πυλώνας της πολιτικής που έχω σκοπό να υπηρετήσω μιας και συνδέετε άμεσα με την οικονομία και τις ραγδαίες εξελίξεις της κλιματικής κρίσης που φέρνει αντιμέτωπους χιλιάδες ανθρώπους στην χώρα μας.
Η περιφέρεια με την αγροτική παραγωγή που διαθέτει ή που μπορεί να παράξει έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει, όπως και ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, να δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες δημιουργικούς ανθρώπους να πετύχουν και να αναδείξει νέους και σύγχρονους επιχειρηματίες που θα είναι οι πραγματικοί πρεσβευτές της ποιότητας στην Ευρώπη!
Αφουγκράζομαι τα προβλήματα του λαού της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας μας και νιώθω ότι πρέπει να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους άνθρωποι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και να χαράξουν κοινές επαγγελματικές πορείες, που θα εξυπηρετήσουν όλους τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.
Η στήριξη του κράτους πρέπει να είναι δεδομένη, τόσο στους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες του τουρισμού, δίνοντας τους το περιθώριο να γίνουν ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους στην Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο μέσα από ουσιαστικά προγράμματα που θα είναι ρεαλιστικά, εφαρμόσιμα και με μεγάλο χρόνο διάρκειας. Δεν μπορούμε πια να βασιζόμαστε μόνο σε παχιά λόγια, θεωρίες και την καταβολή επιδοτήσεων που πάνε χαμένες λόγο της αύξησης παράγωγης και της χαμηλής τιμής στα προϊόντα πρέπει και οφείλουμε να δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά, να βάλουμε ισχυρούς θεμέλιους λίθους στον πρωτογενή τομέα και να στηρίξουμε – αναδείξουμε την οικονομία της ενδοχώρας
Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε ήταν πάντα το κόμμα που ενσάρκωσε την ανάγκη αυτή και υπηρέτησε τον αγρότη ουσιαστικά. Το ίδιο επιθυμώ να κάνω και εγώ με την ομάδα μου να δώσουμε στον πρωτογενή τομέα αυτό που του αξίζει, να τον κάνουμε να οραματιστεί ξανά, να γίνει πρωταγωνιστής στο παιχνίδι και να διεκδικήσει βάσει σχεδίου ότι του αξίζει. Επιλέγω, λοιπόν, την Λεβεντογέννα Κρήτη των μικρών και μεγάλων παραγωγών, των 2000 ενεργών παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς, των 175 αγροτικών συνεταιρισμών και των δεκάδων επιτυχημένων ομάδων παραγωγών για να δηλώσω ΠΑΡΩΝ σε αυτό τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις.
Αφουγκράζομαι τα προβλήματα του λαού της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας μας και νιώθω ότι πρέπει να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους άνθρωποι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και να χαράξουν κοινές επαγγελματικές πορείες, που θα εξυπηρετήσουν όλους τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Περιοδεία στην Κρήτη

Ο κ. Χρηστίδης ολοκληρώνει σήμερα στα Χανιά την περιοδεία του, έχοντας προγραμματισμένες επισκέψεις στον δήμαρχο Χανίων και στο Εργατικό Κέντρο. Στις 7 μ.μ. στο ιστορικό καφέ “Κήπος” θα συναντηθεί με φίλους και συνεργάτες όπου θα κάνει και ομιλία.
Χθες από το Ηράκλειο δήλωσε ότι «βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξε η Φωφη Γεννηματά», κατά την επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, εξηγώντας ότι ο δρόμος αυτός ήταν «δρόμος αυτονομίας και επιτυχίας που από το 2015 έως το 2021 διπλασίασε τα ποσοστά της παράταξης.
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε το κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, χαρακτήρισε την Κρήτη «νησί της δημοκρατίας» και έκανε αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο ο κ. Χρηστίδης επισκέφθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης όπου συνάντησε τον πρόεδρό της Γιάννη Κουράκη.
Κουράκης και Χρηστίδης συζήτησαν για την αυτοδιοίκηση αλλά και διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αλλά και του παραγωγικού τομέα, δηλαδή των εργαζομένων, του αγροτικού κόσμου, και του επαγγελματοβιοτεχνικού κλάδου, που ανέκαθεν είχε στην ατζέντα του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ .


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα