Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Πάρτι τιμών για τεστ και μάσκες

Μια ματιά στην αγορά, σε site διαδικτυακών πωλήσεων κ.ά. είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί και στη χώρα μας στο θέμα των τεστ και των αναλώσιμων που διατίθενται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ειδικότερα:
• Οι μάσκες KN 95 αυξημένης προστασίας διατίθενται στα Χανιά στην τιμή του 1 ευρώ η μία σε φαρμακείο μέχρι και στα 4,90 οι 10 σε σούπερ μάρκετ. Από το εργοστάσιο πουλιούνται στην τιμή των 8 λεπτών !
• Τα rapid test εισάγονται στην τιμή των 80 λεπτών το ένα και στον πολίτη που θέλει να τα κάνει, πουλιούνται σε τιμές από 6 έως 8 ευρώ το ένα στην πόλη μας.
• Για τα PCR (μοριακά τεστ) το πλαφόν των 47 ευρώ που μπήκε, έριξε την τιμή από τα 60 ευρώ που γίνονταν στα περισσότερα ιδιωτικά κέντρα, ωστόσο η τιμή εισαγωγής τους είναι 10 ευρώ και από τις εισαγωγικές εταιρείες πουλιούνται χονδρικά σε τιμές από 17 έως 20 ευρώ!
Οι τιμές είναι ενδεικτικές, ωστόσο είναι απόλυτα αποκαλυπτικές ότι πίσω από το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού έχει στηθεί μια τεράστια επιχείριση κέρδους, η οποία σε κάθε περίπτωση αντίκειται στις ανθρώπινες ανάγκες και αξίες!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα