Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο»

Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Έκτη τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «το διαχρονικό και επίκαιρο αυτό έργο μέχρι σήμερα, διατρέχει με σατυρικό αλλά και δραματικό τρόπο, τη νεότερη ελληνική ιστορία από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή, έγραψε ιστορία όταν ανέβηκε στα χρόνια της δικτατορίας από τον θίασο Καρέζη – Καζάκου. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος. Αγαπήθηκε από το κοινό κι έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της Χούντας. Ένα αλληγορικά γραμμένο κείμενο, μπόρεσε να περάσει τις συμπληγάδες της λογοκρισίας, κρύβοντας δεκάδες μηνύματα κατά της δικτατορίας.
Μέσα από αυτό το κείμενο οι μαθητές και οι μαθήτριές μας γνώρισαν καλύτερα την νεώτερη ελληνική ιστορία και ποίηση με βιωματικό τρόπο.
Επιμέλεια παράστασης: Παρασκευή Παπαοικονόμου, Αντώνης Τσιβούλας, Νεκτάριος Καλατζαντωνάκης, Δάσκαλοι
Μουσική επιμέλεια: Αλκυόνη Μαλεκάκη, Μουσικός
Είσοδος Ελεύθερη
Στο χώρο θα υπάρχει θα υπάρχει κουμπαράς από τον Σύλλογο «Ορίζοντα» για την εθελοντική προσφορά στήριξης των συμπολιτών μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα