Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Παρουσίαση βιβλίου του Γ.Θ. Πολυράκη “Στη Ματιά της Ανδρομέδας”

Παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Θ. Πολυράκη “Στη Ματιά της Ανδρομέδας”. Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος, Ρούλα Βουράκη ενώ αποσπάσματα διάβασαν η νομικός Ηλέκτρα Πολυράκη και η τ. Διευθύντρια της ΕΡΑ Χανίων, Άννα Μακράκη – Καρέλα. Την παρουσίαση οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Οπως είπε, μεταξύ άλλων, η κα Βουράκη, «τα βιβλία διαβάζονται για να βρουν μια θέση στη μνήμη της καρδιάς, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Αυτό όμως που κάνει την καρδιά να πάλλεται κάθε βιβλίου, για να κρατιέται ζωντανό, βρίσκεται στον πυρήνα της ψυχής του εκεί όπου και το ίδιο, αναπνέει: στα άδηλα – υποφαινόμενα που διαγράφουν τις μυστικές διαδρομές της ιστορίας του αυτές που αναδεικνύουν – τι άλλο; – παρά την πεμπτουσία του. Παρόμοια και η συμβολή της Ανδρομέδας στο βιβλίο του συγγραφέα, Γιάννη Πολυράκη. Η ματιά της κοσμεί τον τίτλο και στην εικονογράφηση του εξωφύλλου, η Αντονέλα που σκιαγραφείται, ακολούθως, στο αυτί του βιβλίου: όμορφη, ψηλή, λυγερόκορμη, μελαχρινή, με μακριά μαύρα μαλλιά και αστραποβόλα μάτια. Κάνει το διδακτορικό της στους Αστερισμούς και με τον βασικό ήρωα, τον ναυτικό Ησαύ Αηδονίδη, γνωρίζονται στο Νότιο Ημισφαίριο, στο Λος Λάγκος. Αυτή είναι η Αντονέλα, με τον αστερισμό της Ανδρομέδας. Κι ενώ οι δυο τους έχουν καταλυτικό ρόλο στην
πλοκή της ιστορίας, αναλογικά καταλαμβάνουν μικρό χώρο στο σύνολο των 510 σελίδων, τον οποίο συνειδητά θα διατηρήσω κλειστό για τη χαρά της αναγνωστικής απόλαυσης».

Η κα Βουράκη τόνισε ότι «η μυθιστορία με τίτλο “Στη Ματιά της Ανδρομέδας” τοποθετείται στα Σφακιά, με ήρωες – πρόσωπα που δρουν και αντιήρωες – φιγούρες που υφέρπουν το 1968, έναν χρόνο μετά την επαίσχυντη κατάλυση της Δημοκρατίας το 1967. Ένα βιβλίο με ιστορίες έναστρου ουρανού που μένει σκόπιμα σκοτεινός για να λάμψουν σαν αστέρια αληθινές οι σελίδες του Καλού και της Ελευθερίας στο μαύρο της Χούντας των Συνταγματαρχών που κινηματογραφεί τη μυθοπλασία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα