Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Παρουσίαση δράσεων από τον Ομιλο Τσατσαρωνάκη

Επέκταση στην Αθήνα

 

Επιχειρηματικές δράσεις παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της εταιρείας ‘‘Το Μάννα’’ Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ την Παρασκευή στην Κίσσαμο. Παράλληλα την επέκταση της εταιρείας σε νέα προϊόντα, με την αξιοποίηση του εργοστασίου της “Κατσέλης”, έκτασης 23.000 τ.μ. στις Αχαρνές Αττικής, το οποίο απέκτησε τον Μάιο του 2021, ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Ελένη Τσατσαρωνάκη. Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιχειρούμενη επένδυση στα Φαλάσαρνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο παρουσία εκπροσώπων και αθηναϊκών ΜΜΕ.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος κα Ελένη Τσατσαρωνάκη

Αναφερόμενη στη σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση της εταιρείας με βάση τη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα η κ. Τσατσαρωνάκη σημείωσε ότι «ζήσαμε το μεγάλο εθνικό πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης» και πρόσθεσε ότι «τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, καθώς σχεδιάζουμε ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο νέων προϊόντων με βάση το αλεύρι, σε διαφορετικές κατηγορίες, πάντοτε με τη γνωστή ποιότητα του “Μάννα”.

Δημιουργούμε, λοιπόν, το δικό μας “μεταφορικό ισοδύναμο” με παραγωγικό κέντρο και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, στο ίδιο κτήριο εκσυγχρονίζουμε την εφοδιαστική δομή και τις διοικητικές υπηρεσίες. Παράλληλα, συνεχίζεται αδιάλειπτα η λειτουργία των παραγωγικών εγκαταστάσεων στην έδρα της εταιρείας, τον Πλάτανο.

Η δεύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρείας, στην Κρήτη, στο Βαρύπετρο του Δήμου Χανίων έχει αρχίσει, ήδη, να προσφέρει αποδοτικότερη ανταπόκριση στις παραγγελίες». «Επιτυγχάνουμε εταιρική διαφοροποίηση συνδυάζοντας την αγροτική παραγωγή με τη διατροφή και τον τουρισμό», τόνισε η κ. Ελένη Τσατσαρωνάκη, κάνοντας σύντομες αναφορές:
• Στο ξενοδοχείο Molos Bay του Ομίλου στην Κίσαμο.
• Στο εγχείρημα του «Λιοκάλυβου» στα Φαλάσαρνα.
• Στο παραγωγικό συγκρότημα (θερμοκήπια) στα Φαλάσαρνα, σε έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων, που είναι πλέον μια αυτοτελής δραστηριότητα.
Στα συγκεκριμένα θερμοκήπια παράγονται ντομάτες και ντοματίνια, ενώ σε ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής παράγεται ελαιόλαδο, δηλαδή βασικά προϊόντα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Η κ. Τσατσαρωνάκη αναφέρθηκε και στη νέα σχεδιαζόμενη επένδυση του Ομίλου, ως καινοτομική «δράση» στο σύμπλεγμα Τουρισμού – Πολιτισμού και υποστήριξε ότι στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης είναι «να γίνουν τα Φαλάσαρνα τουριστικός προορισμός που διαμορφώνεται σε εμπειρία, βασιζόμενος στην προβολή και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και στα πολιτιστικά δρώμενα». «Ένας προορισμός που παρέχει υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση φιλοξενίας συνδυάζοντάς αυτές τις προδιαγραφές με φυσικό – οικολογικό τρόπο αναψυχής», είπε. Η ίδια αναφέρθηκε επίσης «στο όραμά μας για την ωρίμανση της εταιρείας προς την κατεύθυνση του Ομίλου» που, όπως είπε, μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: Τον διαχωρισμό (διάσπαση) δραστηριοτήτων (μεταποίηση, τουριστικές υπηρεσίες και πρωτογενή παραγωγή), επιλογή που υλοποιεί τη στρατηγική μας για την αποδοτικότερη χρήση διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, την εξειδίκευση του προϊοντικού αντικειμένου, τη βελτίωση του διοικητικού συντονισμού και την ενίσχυση της εταιρικής επωνυμίας. Στην υψηλή διατροφική αξία του παξιμαδιού και στα ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα ποιοτικού ελέγχου, που αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για την εταιρεία «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ αναφέρθηκε η διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, χημικός – τεχνολόγος Τροφίμων Χαρά Τσατσαρωνάκη. Η Χαρά Τσατσαρωνάκη σημείωσε ότι «είμαστε η πρώτη εταιρεία που έβαλε στην αγορά τα παξιμάδια, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και το κάναμε με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά υλοποιήσαμε, πολλά χρόνια πριν ακόμη ανακοινωθεί, τη μετέπειτα Ευρωπαϊκή Σύσταση Ανασύνθεσης Τροφίμων, παράγοντας, μεταξύ των άλλων, παξιμάδια με ελαιόλαδο, χωρίς αλάτι».

Σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Σταθόπουλος, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, αναφέρθηκε στην οικονομική στρατηγική της εταιρείας. Μίλησαν ακόμη ο ο διευθυντής Πωλήσεων Θανάσης Τσακαρδάνος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Drexel των ΗΠΑ, Θεόδωρος Κατερινάκης και ο συνεργάτης της εταιρείας Μιχάλης Ορφανάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα