Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων « ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2014»

Με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2014», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/1/2015, στις 19:00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Παρασκευή στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, και η Επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

“Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ο Δήμος Χανίων παρουσιάζει και φέτος τον όγδοο τόμο της επίσημης έκδοσης «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ», συνεχίζοντας μια εκδοτική παράδοση αρκετών δεκαετιών, μετά την πρώτη του ετήσια έκδοση «ΧΑΝΙΑ» (1974 – 1991) και την επόμενη «ΕΛΛΩΤΙΑ» (1992 – 2006)”, επεσήμανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, χαρακτηρίζοντας την έκδοση “υποσχετικό και ελπιδοφόρο σημάδι, απόδειξη των πνευματικών ανησυχιών των ανθρώπων του τόπου μας, που με σεβασμό, προσεκτική ματιά και επιστημονική προσέγγιση καταθέτουν δεκαεπτά (17) πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, βασικό εργαλείο έρευνας για ειδικούς επιστήμονες αλλά και για όλους τους Χανιώτες”.

Η κα. Περράκη δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει την Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, καθώς και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, όπως επίσης και τους συνεργάτες – συγγραφείς του τόμου, που με εμπιστοσύνη κατέθεσαν τον πνευματικό τους μόχθο για δημοσίευση.

Η Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, τόνισε από την πλευρά της ότι η έκδοση, περιλαμβάνει αρκετές επιστημονικές εργασίες, καταξιωμένων ερευνητών και ιστορικών, που αφορούν σε διάφορους τομείς έρευνας της Ιστορίας, της Λαογραφίας, της Κοινωνιολογίας, της Αρχαιολογίας (Νομισματολογίας).

Όπως διευκρίνισε η κα. Σημανδηράκη το υλικό της έκδοσης αναφέρεται στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, ενώ η εν λόγω έκδοση έχει αναγνωριστεί ως βήμα ιστορίας και πολιτισμού από επιστημονικά Ιδρύματα και Βιβλιοθήκες του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι το αναγνωστικό κοινό θα μπορεί να παραλαμβάνει την έκδοση, η οποία θα διατίθεται δωρεάν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα