Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παρουσίαση δίτομου έργου «Ελ. Βενιζέλος: Ο άνθρωπος, ο ηγέτης» στη Σύρο

Η πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου, που επηρέασε καθοριστικά τον ελληνικό 20ο αιώνα και έδωσε υπόσταση στο ανορθωτικό όραμα του νέου ελληνισμού, ξεδιπλώνεται στο βιβλίο του συγγραφέα Νικόλαου Παπαδάκη με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο άνθρωπος, ο ηγέτης», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Κοινή Γνώμη”.

Στο δίτομο αυτό έργο, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Φερεκύδης», στη Σύρο, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στα Χανιά, παρακολουθεί τη συναρπαστική ζωή του Έλληνα πολιτικού από τη γέννησή του στην Κρήτη (1864) μέχρι και τον θάνατό του στο Παρίσι (1936).

Για την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του μεγάλου Εθνάρχη, μίλησαν στο Θέατρο Απόλλων, ο τ. Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, η Αρχιτέκτων Μηχανικός Σμαράγδα Πετράτου – Φραγκιαδάκη και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Ιωσήφ Στεφάνου. Την παρουσίαση συντόνισε η αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου, Αλίκη Χατζοπούλου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα