Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

“Παρών” και ο Μίκης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συνεστίαση του κόμματος που έγινε σε κοσμικό κέντρο στο Μάλεμε. Λίγο πριν ανέβει στο βήμα για τον χαιρετισμό του, τον πλησίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης και του έδωσε ένα αντίτυπο από το τελευταίο του βιβλίο “Το πνεύμα της Επανάστασης του ’21 και ο Μίκης Θεοδωράκης” (εκδ. Πυξίδα της Πόλης). Να θυμίσουμε ότι οι κ. Κουτσούμπας και Αγοραστάκης είχαν καθοριστικό ρόλο στο να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη ώστε αυτός να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Όπως και να έχει ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε με αυτό τον τρόπο “παρών” στην εκδήλωση του ΚΚΕ.

Οι “πενιές” του γραμματέα

Ενα μπουζούκι βρισκόταν σε ένα από τα δωμάτια των νέων γραφείων του ΚΚΕ στον Κουμπέ που εγκαινιάστηκαν το περασμένο Σάββατο από τον γ.γ. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Το όργανο τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον του κ. Κουτσούμπα, ο οποίος το έπιασε στα χέρια του και το περιεργάστηκε για λίγα δευτερόλεπτα. «Περιμέναμε ότι θα μάς παίζατε κάτι!» ήταν το αυθόρμητο σχόλιο ενός οπερατέρ, με τον ηγέτη του ΚΚΕ να δηλώνει μη γνώστης των μυστικών του μπουζουκιού. Και μπορεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας να μην γνωρίζει από μπουζούκι ωστόσο στον χορό τα καταφέρνει μια χαρά, όπως έχουν διαπιστώσει όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε γλέντι μαζί του.

 

Ποια μπορεί να είναι η σχέση του αμερικανικού διαστημικού σταθμού “Skylab” με τον Σκουτελώνα; Η απάντηση “Στο Αρχείο” με τον Νεκτάριο Κακατσάκη και την Βασιλική Τωμαδάκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα