Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Παρίσι 2024: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους εθελοντές

Ανοίγει αύριο (22/3) -και θα κλείσει στις 3 Μαΐου- η πλατφόρμα εγγραφής για όσους θέλουν να γίνουν εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.
Θα επιλεγούν περίπου 45.000 εθελοντές, 30.000 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 15.000 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, και θα χρησιμοποιηθούν το διάστημα από την άνοιξη του 2024 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.
Στις τελευταίες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξαν μεταξύ 120.000 και 160.000 αιτήσεις.

Για να κάνει κάποιος αίτηση, πρέπει να είναι 18 ετών την 1η Ιανουαρίου 2024, να μιλάει γαλλικά ή/και αγγλικά και να είναι διαθέσιμος για τουλάχιστον δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας περιόδου, το πολύ για τρεις συνεχόμενους μήνες. Στους Αγώνες του Παρισιού αναμένονται σχεδόν δέκα εκατομμύρια θεατές.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του 2024, Τόνι Εστανγκέ, υπογράμμισε την «ισονομία και την διαφορετικότητα», εκφράζοντας την επιθυμία «να συμπεριληφθούν 3.000 άτομα με αναπηρία».

Ορισμένοι από τους υποψήφιους εθελοντές θα επιλεγούν για δοκιμαστικές διοργανώσεις (test events) που θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι, όπως χάντμπολ, κωπηλασία ή ακόμα και κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα. Όμως η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων θα επιλεγεί μέχρι το τέλος του 2023.

«Αυτοί είναι οι Αγώνες για όλη τη Γαλλία» εξήγησε ο διευθυντής προγράμματος στην Οργανωτική Επιτροπή, Αλεξάντρ Μορενό-Κοντέ, ο οποίος ήταν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν ήταν φοιτητής.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα φιλοξενήσει τους εθελοντές, επομένως οι υποψήφιοι πρέπει να προσδιορίσουν στην πλατφόρμα εγγραφής εάν θα μπορούν να έχουν κατάλυμα και πού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα