Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Παράσταση με το έργο “LAZARUS 2.0” στο θέατρο “Μ. Θεοδωράκης”

Μια παράσταση που “παντρεύει” το θέατρο και τον κινηματογράφο, με πρωτότυπη μουσική και video και η οποία θίγει ένα μείζον θέμα της εποχή μας την κακοποίηση είναι το “Lazarus 2.0” που θα δοθεί στα Χανιά τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέντευξη τύπου ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός κ. Gary Borland μίλησε για ένα έργο που «δεν είναι ευχάριστο, δεν θα έλθει κάποιος να γελάσει! Είναι για να προβληματιστούμε γιατί κάθε φορά που ανοίγει κάποιος την τηλεόραση του θα ακούσει ειδήσεις για κακοποίηση παιδιών, γυναικών και πολύ άσχημα πράγματα. Το έργο έχει στόχο να προβληματίσει τον θεατή».
Σημείωσε επίσης πως χρονικά το έργο τοποθετείται στο μέλλον «είναι 200 χρόνια από τώρα, αλλά τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ, είναι αρκετά σκοτεινό το μέλλον. Αυτό είναι το κινηματογραφικό θέατρο, είναι θέατρο και κινηματογράφος ταυτόχρονα». Το έργο δεν είναι για παιδιά (μόνο για ενήλικες) καθώς ο στόχος του δημιουργού είναι να περάσει το μήνυμα ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εθίζονται στη βία στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στα παιγνίδια, στα social media κα.
Η ηθοποιός της παράστασης κ. Σοφία Λογαρίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τόνισε πως «θέλουμε πέρα από τα ζητήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στην ελληνική πραγματικότητα, να περάσουμε το μήνυμα στους ανθρώπους, που με κάποιο τρόπο βιώνουν μία οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, ότι δεν είναι μόνοι, η λύση δεν είναι η σιωπή, η λύση είναι η απενοχοποίηση και η ενέργεια, το να κάνεις κάτι αντί να υπομένεις».
Aπό τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης και την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και κάλεσε τον κόσμο «να έρθει να δει αυτή την πρωτότυπη ταινία, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για σκοπούς πολύ σημαντικούς και ευαίσθητους».
Η κ. Ευτέρπη Δανδουλάκη, που εκπροσώπησε τον Σύλλογο “Ορίζοντας” αφού ευχαρίστησε όλη τη θεατρική ομάδα τόνισε «πως είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία τους να κάνουν αυτήν την παράσταση και ταυτόχρονα να στηρίξουν το σύλλογο μας και τον ξενώνα γυναικών. Ο Σύλλογος μας στηρίζει παιδιά και ενήλικες με καρκίνο και κάθε τέτοια προσπάθεια είναι πολύ σημαντική».
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο “Μίκης Θεοδωράκης” την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 21:00. Πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και του Δήμου Χανίων με την είσοδο να είναι δωρεάν και θα υπάρχει κουτί οικονομικής εισφοράς με τα χρήματα να πηγαίνουν στον “Ορίζοντα” και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα