Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Παράσταση για την κρητική βεντέτα

Παράσταση με θέμα την κρητική βεντέτα θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στις 9, 10 και 11 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στον αίθριο χώρο των Δικαστηρίων Χανίων με ελεύθερη είσοδο. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη.

Η παράσταση με τίτλο: «Αντιπεπονθός – Η κρητική βεντέτα», εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕΚ με τον Δήμο Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανοιχτά Πανιά 2022”.
Στην ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕΚ σημειώνεται για την παράσταση ότι βασίζεται σε «ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο με αφορμή καταγεγραμμένες ιστορίες βεντέτας της Κρήτης, σε συνδυασμό με ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία του φαινομένου. Οι χώροι παρουσίασης είναι δημόσιοι, κρίσιμοι και συμβολικοί. Στα Χανιά, το έργο θα παρουσιαστεί στον αίθριο χώρο των Δικαστηρίων Χανίων, στο Ρέθυμνο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο Ηράκλειο στο αίθριο της Λότζιας και στη Νεάπολη Λασιθίου στην Πλατεία Δικαστηρίων – τόποι ενδιάμεσοι, όπου οι ιστορίες βεντέτας, μπορούν, τώρα να ακουστούν, αλλά όχι να κριθούν.
Τέσσερις ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής γίνονται πρόσωπα-αγγελιαφόροι των ιστοριών και ταυτόχρονα ένορκοι, θύματα και θύτες. Χορεύουν, τρώνε και τραγουδούν ως μια ύστατη τιμή για όσους χάθηκαν».
Η παράσταση ολοκληρώνεται με μια ανοιχτή συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.
Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Παντελής Δεντάκης, συνεργάτις σκηνοθέτις η Μαριλένα Κατρανίδου ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μάνος Στεφανάκης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη. Μουσικός επί σκηνής ο Μάνος Μαλαξιανάκης.
Τα πρωτότυπα κείμενα είναι της Νεφέλης Μαϊστράλη, η σκηνογραφία της Ξανθής Κόντου, η επιμέλεια φωτισμού του Γιάννη Λύκου.
Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης στο Ρέθυμνο στις 12,13 Αυγούστου (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου) στο Ηράκλειο στις 17, 18 Αυγούστου (Αίθριο Λότζιας) και στη Νεάπολη στις 19 Αυγούστου στην Πλατεία Δικαστηρίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα