Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Χανίων για τα κενά στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία, τη δημιουργία τμημάτων βάσει των αποφάσεων της ΟΛΜΕ, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις και τις μετακινήσεις μαθητών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι από την ΕΛΜΕ Χανίων στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ το βράδυ της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενώ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ελήφθησαν και οι εξής αποφάσεις:
1. Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ θα διεξάγονται Τρίτη στις 16:30, κάθε 15 μέρες. Έκτακτες συνεδριάσεις θα γίνονται την ίδια μέρα και ώρα όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, Οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ανοικτές για τους συναδέλφους οι οποίοι θα μπορούν μετά τις 18:00 να θέτουν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Τα γραφεία της ΕΛΜΕ θα παραμένουν ανοικτά με ευθύνη του ΔΣ (παρουσία μελών του) κάθε Τρίτη 18:00 έως 19:00 ανεξάρτητα από την διεξαγωγή η μη συνεδρίασης του ΔΣ για να μπορούν οι συνάδελφοι να θέτουν θέματα στο ΔΣ (απόφαση με σχετική πλειοψηφία (υπέρ 4, κατά 2).
2. Να διεξαχθεί έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ (στο ρολόι ) κατόπιν ανάλογης πρότασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
3. Με ευθύνη του ΔΣ να συλλεχθούν άμεσα στοιχεία για τα κενά στα σχολεία του νομού.
4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα παροχής διευκολύνσεων (σε προϊόντα και υπηρεσίες) για τα μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων ( απόφαση με σχετική πλειοψηφία υπέρ 4, κατά 1, αποχή 1)) .
5. Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν, να συγκροτήσουν ομάδες ενδιαφερόντων (φωτογραφική, θεατρική , κινηματογραφική κλπ) και να διερευνηθεί η δυνατότητα εύρεσης χώρου που θα φιλοξενεί ανάλογες δραστηριότητες (σύμφωνα και με παλιότερες αποφάσεις του ΔΣ) (απόφαση με σχετική πλειοψηφία υπέρ 4, αποχές 2)).
6. Καλούνται οι εκπαιδευτικοί , μαθητές και γονείς να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες