Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Παρασκακιστικά

Ολυμπιάδα σκακιού στο Τσενάι

Επικυρώθηκε από την ΕΣΟ η σύνθεση της ελληνικής αποστολής για την 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα, που θα γίνει στη πόλη Τσενάι της Ινδίας από 27/7 έως 10/8/22. Την Εθνική Ανδρών απαρτίζουν οι Παπαϊωάννου, Μπανίκας, Θεοδώρου, Δ. Μαστροβασίλης και Θ. Μαστροβασίλης (εκλέκτορας: Ι. Νικολαΐδης). Την Εθνική Γυναικών Ελλάδας συγκροτούν οι Τσολακίδου, Αβραμίδου, Παυλίδου, Μακροπούλου και Μαρκαντωνάκη (εκλέκτορας: Β. Κοτρωνιάς) Αρχηγός αποστολής και εκπρόσωπος στο συνέδριο της FIDE θα είναι ο Γ. Μακρόπουλος, ο οποίος έχει βάλει υποψηφιότητα για μία από τις τέσσερις θέσεις αντιπροέδρων της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Σκακιστικό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων Σωμάτων Ασφαλείας 2022

ΚΟΣΜΑΣ ΚΕΦΑΛΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά, και μετά από διακοπή δύο χρόνων λόγω του κορωνοϊού, το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων ∆υνάµεων & Σωµάτων Ασφαλείας, το τριήµερο 14 µε 16 Ιουνίου 2022, στο Αεροδρόµιο Τατοϊου, στη ∆εκέλεια Αττικής. Οι αγώνες που διοργανώθηκαν από το Ανώτατο Συµβούλιο Αθλητισµού των Ενόπλων ∆υνάµεων (ΑΣΑΕ∆) και τη Σχολή Μονίµων Υπαξιωµατικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), µε τη συνεργασία της Ελληνικής Σκακιστικής Οµοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Λέσχης ∆οκίµων της Σχολής Μονίµων Υπαξιωµατικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στο Τατόι. Συµµετείχαν σ’ αυτήν 27 αθλητές και µία αθλήτρια, από το Στρατό Ξηράς, το Πολεµικό Ναυτικό, τη Πολεµική Αεροπορία, την Ελληνική Αστυνοµία, το Λιµενικό Σώµα – Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώµα.
Πρωταθλητής µε 8 βαθµούς στους 9 αγώνες αναδείχθηκε ο ∆ιεθνής Μαιτρ Αναστάσιος Παυλίδης (σκακιστής του Α.Ο.Κύδων) της Ελληνικής Αστυνοµίας, ενώ δεύτερος µε τους ίδιους βαθµούς ήταν ο Αλέξανδρος Παπασηµακόπουλος του Στρατού Ξηράς. Ο Αναστάσιος Παυλίδης υπερίσχυσε στο πρώτο κριτήριο ισοβαθµίας (που ήταν το αποτέλεσµα του μεταξύ τους αγώνα). Τρίτος µε 6 βαθµούς ήταν ο Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεµικής Αεροπορίας. Στις θέσεις τέταρτη, πέµπτη και έκτη ισοβάθμησαν µε 6 βαθµούς επίσης ο Γεώργιος Σεφέρης του Λιµενικού Σώµατος, ο Βασίλειος Τσιλουχάς της Ελληνικής Αστυνοµίας και η ∆ιεθνής Μαιτρ Γυναικών Κατερίνα Παυλίδου (σκακίστρια του Α.Ο. Κύδων) της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην έβδοµη θέση ήταν ο Ανδρέας Νικοµάνης της Πολεµικής Αεροπορίας, µε 5.5 βαθµούς. Στους τρεις πρώτους νικητές απονεµήθηκαν χρυσό, αργυρό και χάλκινο µετάλλιο, καθώς και τιµητικά διπλώµατα. Παράλληλα κατά τη Τελετή Λήξης έγινε και η απονοµή των επάθλων (χρυσά, αργυρά και χάλκινα µετάλλια και τιµητικά διπλώµατα) στις τρεις πρώτες οµάδες Οµαδικού Σκακιστικού Πρωταθλήµατος Ε∆ & ΣΑ 2022, που πραγµατοποιήθηκε διαδικτυακά το χρονικό διάστηµα 14 και 15 Μαϊου 2022.
Στο Πρωτάθληµα πήραν µέρος ισχυρότατοι σκακιστές (οι έξι (6) πρώτοι αθλητές στην αρχική κατάταξη είχαν διεθνή βαθµό αξιολόγησης πάνω από 2000), ενώ οι είκοσι επτά (27) από τους είκοσι οκτώ (28) συµµετέχοντες ήταν αθλητές σκακιστικών Σωµατείων µελών της Ελληνικής Σκακιστικής Οµοσπονδίας (ΕΣΟ). Έτσι σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του Πρωταθλήµατος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άµιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι µεταξύ των παικτών, ενώ οι συµµετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγµή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσµός και επαναλαµβάνεται σε ετήσια βάση µε τη φροντίδα του ΑΣΑΕ∆. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της Σχολής Μονίµων Υπαξιωµατικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) και στους υπεύθυνους του ΑΣΑΕ∆ για την εξαιρετική διοργάνωση των αγώνων.

Οι νέοι τροπαιούχοι θα αναδειχθούν τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη

Από 3 έως και 24 Αυγούστου η Θεσσαλονίκη θα είναι αναμφίβολα η σκακιστική πρωτεύουσα. Οι διοργανωτές έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, όπως είναι οι απαιτητικές εκδηλώσεις, αλλά και το χρονικό διάστημα που έχει επιλεγεί. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αίθουσες του ξενοδοχείου Porto Palace Hotel Thessaloniki. Οι διοργανώσεις με χρονολογική σειρά:
-Το Διεθνές Τουρνουά Θεσσαλονίκης 2022 θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 10 Αυγούστου και θα ενσωματώσει το 32ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας και το 25ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών. Δηλώσεις συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://forms.gle/MtdbCXVCC3vFwoQf9.
-Το 49ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα A΄ Εθνικής, θα διεξαχθεί από 12 έως 17 Αυγούστου. Θα αγωνιστούν 34 δεκαμελείς ομάδες με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Η πρώτη στην τελική κατάταξη αναδεικνλυεται πρωταθλήτρια Ελλάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν στην ΕΣΟ μέχρι τις 4 Ιουλίου. Επισημαίνεται ότι σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή στις τελικές φάσεις πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων συμμετέχουν μόνο σωματεία τα οποία έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση.
-Η τελική φάση (final 8) του Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18-19 Αυγούστου με συμμετοχή των ομάδων Σ.Α. Χανίων (νίκη – έκπληξη επί του Φυσιολάτρη), Σ.Ο. Καβάλας, Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας, Ευβοϊκής, ΕΣΘ, Σ.Ε. Βόλου, Ν.Ε. Πατρών και Ιππότη Ρόδου. Τα σκορ της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας: Σ.Ο. Χαλανδρίου – Σ.Ο. Καβάλας 1,5-2,5, Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας – Λ.Π. Φλώρινας 2,5-1,5, Σ.Ο. Λιβαδειάς – Ευβοϊκή Ε.Σ. 0-4, Χρονικό Παπάφη – Ε.Σ. Θεσσαλονίκης 0,5-3,5, Σ.Ε. Βόλου – Σ.Ο. Φιλιατρών 2-2 (7-3), Π.Σ. Περιστερίου – Ν.Ε. Πατρών 1,5-2,5, Φυσιολάτρης Νίκαιας – Σ.Α. Χανίων 0,5-3,5. Προκρίθηκε χωρίς αγώνα ο Ιππότης Ρόδου.
-Η τελική φάση για τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων, στις ηλικιακές κατηγορίες μέχρι 8, 10, 12, 14 και 16 ετών, θα διεξαχθεί από 18 έως 24 Αυγούστου. Οι προκριματικοί αγώνες, ανά Περιφέρεια, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 17 Ιουλίου.
Τους πολυποίκιλους αγώνες διοργανώνουν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το ξενοδοχείο Porto Palace Hotel Thessaloniki, ο Σ.Σ. Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, η ΣΑΘ «Λευκός Πύργος», το Χρονικόν Παπάφη, η Σ.Α. Μουδανιων και η ΕΣΟ με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Αναλυτικές προκηρύξεις έχουν αναρτηθεί στο σάιτ της ΕΣΟ www.chessfed.gr/.

Διεθνής διάκριση για τον Μενδρινό

Με νικητή τον Νίκο Μενδρινό, ο οποίος σημείωσε πολύ καλή βαθμολογία (54 βαθμοί σε 60 δυνατούς), πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη, παράλληλα με άλλες πόλεις του εξωτερικού, διεθνής διαγωνισμός επίλυσης σκακιστικών προβλημάτων. Δεύτερος ήλθε ο Π. Κονιδάρης (33) και τρίτος ο Δ. Σκυριανόγλου (29). Ακολούθησαν οι Α. Παπασταυρόπουλος. Ι. Παπαουλάκης (πρώτος έφηβος), Λ. Ανεμοδουράς και Ευ. Πετρίδης. Στην δεύτερη κατηγορία πρώτος είναι ο Π. Τσιφετάκης και δεύτερος ο έφηβος Κ. Κατσαδώρος – Φεγγερός.
Με την βαθμολογία του ο Μενδρινός αναμένεται να είναι ανάμεσα στους πρώτους του διεθνούς διαγωνισμού, τον οποίο οργάνωσαν οι Ισραηλινοί (τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα), ενώ με τους βαθμούς ΕΛΟ που κερδίζει θα βρεθεί πιο κοντά στον τίτλο του διεθνούς μετρ επίλυσης προβλημάτων!

Τουρνουά Υποψηφίων

Συνεχίζεται στο έξοχο Palacio de Santoña της Μαδρίτης το Τουρνουά Υποψηφίων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μετά την ολοκλήρωση του 8ου γύρου στη βαθμολογία προηγείται ο Ρώσος Ίαν Νεπομνιάτσκι (2773) με 6β. και ακολουθούν 2. Φαμπιάνο Καρουάνα (ΗΠΑ 2786) 5β. 3. Ντιγκ Λιρέν (Κίνα 2806) 3,5β. 4.Χικάρου Νακαμούρα (ΗΠΑ 2760) 3,5β. 5.ρ. Ράπορτ (Ουγγαρία 2776) 3β. 6. Γιαν. Ντούντα (Πολωνία 2750) 3β. 7. Τιμούρ Ρατζάμποβ (Αζερμπαϊτζάν 2753) 2,5β. 8.Α. Φιρούτζα (Ιράν 2804) 2,5β.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Τουρίστες… βούτηξαν στα νερά του ενετικού λιμανιού των Χανίων (φωτ.)

Τις βουτιές τους στο ενετικό λιμάνι των Χανίων αποφάσισε να απολαύσει μια παρέα τουριστών το βράδυ της Τετάρτης! Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μια παρέα...

Χανια: Ριζίτικα στο Ενετικό Λιμάνι

  Με ριζίτικα αντήχησε το Ενετικό Λιμάνι το βράδυ της Τρίτης στα πλαίσια της “Παραδοσιακής στράτας”. Μέλη της “Ομοσπονδίας Συλλόγων και Φορέων Ριζίτικου Τραγουδιού” ξεκίνησαν από...

Παρανομίες δίχως τέλος στα Τοπόλια

Nέα καταγγελία για παράνομες επιχωματώσεις ρυακιών στην ευρύτερη περιοχή των Τοπολίων, αυτή τη φορά στον Άι κυρ Γιάννη Κισσάμου από κατοίκους της περιοχής. Σε ανακοινώσεις...

Στο νοσοκομείο Χανίων παιδάκι 4 ετών που έπεσε από μεγάλο ύψος

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης παιδάκι που έπεσε από μεγάλο ύψος ( από μπαλκόνι) στα Χανιά. Το αγοράκι 4 ετών υποβλήθηκε σε...

Τα Χανιά δεν «έβγαλαν» Σουμπερίτες

Ιστορικό ντοκιμαντέρ που έχει προβληθεί κατ’ επανάληψη από την Cosmote tv και αναφέρεται στη ζωή και δράση ενός από τους ευάριθμους και ηρωικούς καπεταναίους...

Αποκαλύπτεται ο ναός της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων

» Ξεκίνησε νέα αρχαιολογική ανασκαφή Έπιασε… δουλειά η αρχαιολογική σκαπάνη για την αποκάλυψη του ναού της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων! Η επίσημη τελετή...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα