Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Η ίδρυση Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία δρομολογείται στη μακρινή ήπειρο. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη Χαλέπα, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαου Παπαδάκη-Παπαδή, του Προέδρου της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας Αντώνη Τσουρδαλάκη, του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Γιάννη Νικολακάκη και της γνωστής ομογενούς επιχειρηματία Χριστίνας Κοτσιφάκη-Σαρρή. Μια πρώτη αναφορά στο εγχείρημα έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής σε απόδημους Κρήτες, που πραγματοποίησε το Ίδρυμα την περασμένη Τετάρτη.

Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, διακρίνονται από αριστερά: η Χριστίνα Κοτσιφάκη-Σαρρή, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής και ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Η έδρα του Παραρτήματος θα βρίσκεται στη Μελβούρνη, την πόλη με τον μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό εκτός Ελλάδας και θα επιδιωχθεί η συμμετοχή διακεκριμένων ομογενών, καθώς και Αυστραλών και Νεοζηλανδών. Σκοπός του Παραρτήματος είναι η προβολή και υποστήριξη του έργου και των δράσεων του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για την ανάδειξη της ζωής, του έργου και της εποχής του μεγάλου πολιτικού, η διοργάνωση εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων σε συνεργασία με το Ίδρυμα, ενώ σχεδιάζεται η ανάπτυξη συνεργασιών με ακαδημαϊκούς, Πανεπιστήμια και Μουσεία των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι, με σκοπό τη διάχυση του έργου του Ιδρύματος, λειτουργούν ήδη Παραρτήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, υπό σύσταση είναι Παράρτημα στη Σερβία με έδρα το Βελιγράδι, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η λειτουργία στις ΗΠΑ, υπό την εποπτεία του Ιδρύματος, του Venizelos Foundation USA.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα