Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Παράπονα για το νερό άρδευσης

Την διαμαρτυρία του για το λεηλατημένο και σε εγκατάλειψη εδώ και δύο χρόνια αντλιοστάσιο στην ανατολική πλευρά του ποταμού Κοιλιάρη στα Πλατανάκια Στύλου Αποκορώνου κάνει λόγω ένας αγρότης κάτοικος της περιοχής.

Oπως εξηγεί, «για την άρδευση των καλλιεργειών σε αγροτική περιοχή στα Πλατανάκια, πριν από χρόνια δημιουργήθηκε δίπλα από τον ποταμό Κοιλιάρη ένα αντλιοστάσιο το οποίο χαρακτηριζόταν ως το πλέον σημαντικότερο της περιοχής. Αυτό το αντλιοστάσιο, όμως, εδώ και δύο χρόνια έχει εγκαταλειφθεί μετά από λεηλασία και ο αρμόδιος φορέας που είναι  ο ΟΑΚ -πρώην ΟΑΔΥΚ- δεν μερίμνησε παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες αγροτών για την αποκατάσταση των ζημιών και επαναλειτουργία του με αποτέλεσμα η δεξαμενή στα Μεγάλα Χωράφια να εφοδιάζεται μόνο με νερό από την πηγή Ζούρμπου στις Καλύβες που είναι υφάλμυρο».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Σύμφωνα με τον παραγωγό, «όσοι, λοιπόν, έχουν φυτέψει νεόφυτα αβοκάντο αυτό το νερό επειδή έχει πολλά άλατα  τα κάνει να μην αναπτύσσονται και πολλά να ξεραίνονται. Όταν, τονίζω, λειτουργούσε το αντλιοστάσιο στα Πλατανάκια και εφοδιαζόταν και από αυτό η δεξαμενή στα Μεγάλα Χωράφια, με τη μίξη που γινόταν στα νερά δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα».
Ο ίδιος, συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο παρελθόν επισημαίνοντας ότι «από πλευράς καλλιέργειας εσπεριδοειδών δένδρων, η περιοχή του κάμπου στην περιοχή Πλατανάκια του Στύλου Αποκορώνου  για πολλές δεκαετίες ήταν σε ακμή με την πλούσια παραγωγή καρπών από εσπεριδοειδή δένδρα, κιτριές και πορτοκαλιές επειδή είχαν καλές τιμές. Απελπισμένοι, όμως, εδώ και πολλά χρόνια οι αγρότες παραγωγοί, κυρίως, πορτοκαλιών εξαιτίας του ότι οι τιμές πώλησης τους ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, εξευτελιστικές να πω καλύτερα, στράφηκαν σε νέες καλλιέργειες φυτεύοντας αβοκάντο και γκρέιπ-φρουτ ευελπιστώντας στην εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού εισόδηματος».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα