Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Παράπονα για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Αγιάς

Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ζητούν οι κρατούμενοι στις φυλακές κράτησης “Κρήτη 1” στην Αγιά. Με την ευκαιρία της παρουσίας των “Χ.Ν.” στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές αρκετοί κρατούμενοι ζήτησαν από τα “Χ.Ν.” να κοινοποιήσουν τα αιτήματα τους τα οποία όπως είπαν έχουν κοινοποιήσει και στη διοίκηση των φυλακών.
«Τα βράδια το κρύο είναι αφόρητο. Η περιοχή έχει μεγάλη υγρασία γιατί είναι και η λίμνη κοντά και τα τσιμέντα της φυλακής κρατούν την υγρασία αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι σχεδόν οι κρατούμενοι είμαστε άρρωστοι» μας ανάφερε κρατούμενος, σημειώνοντας πως έχουν ζητήσει από τη διοίκηση των φυλακών να βάλει σε λειτουργιά τα καλοριφέρ.
«Δεν λέμε ότι το κάνει επίτηδες η διοίκηση, προφανώς και αυτοί έχουν μειωμένα κονδύλια αλλά και εμείς είμαστε άνθρωποι δεν μπορούμε να ζήσουμε σε τέτοιες συνθήκες. Τουλάχιστον ας μας επιτρέψουν αερόθερμα όπως γίνεται σε άλλες φυλακές ή ηλεκτρικές κουβέρτες που καίνε λιγότερο ρεύμα, αν δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο» είπε άλλος κρατούμενος.
Ένα άλλο αίτημα των έγκλειστων έχει να κάνει με το φαγητό, ειδικά το βραδυνό. «Το φαγητό δεν είναι καλό, δεν έχει λάδι, είναι χάλια, δεν τρώγεται. Και εντάξει οι Κρητικοί κρατούμενοι μας φέρνουν φαγητό οι δικοί μας, οι υπόλοιποι και οι ξένοι είναι υποχρεωμένοι να τρώνε φαγητό που δεν τρώγεται» είπαν.
Τα θέματα τέθηκαν στη διοίκηση της φυλακής που μας επισήμανε πως τα καλοριφέρ ανάβουν ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Μέχρι τώρα δεν είχαν λειτουργήσει ωστόσο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε ότι αφορά το φαγητό αναφέρθηκε πως δεν έχουν γίνει παράπονα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες