Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Παράπονα για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Προς τη Διεύθυνση του Κ.Τ.Ε.Λ. Χανίων

Κύριοι,

όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχουν σταδιακά μειωθεί τα καθημερινά απευθείας δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων από διάφορα διαμερίσματα του νομού προς Χανιά και αντιστρόφως.

Στο πλαίσιο αυτό, υποτίθεται ότι λειτουργεί απευθείας δρομολόγιο σε μια συγκεκριμένη και σταθερή ημέρα της εβδομάδας, ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες που δεν διαθέτουν Ι.Χ. και δεν έχουν άλλο τρόπο μετάβασης στον προορισμό τους.

Ωστόσο, τουλάχιστον σε σχέση με το δημοτικό διαμέρισμα Ντερέ, αυτό δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν φορές που το υποτιθέμενο απευθείας δρομολόγιο σταματά και αποβιβάζει τους επιβάτες σε κάποιο συγκεκριμένο διαμέρισμα στη μέση της διαδρομής, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών, πολλοί από τους οποίους χάνουν τα ραντεβού με τον θεράποντα ιατρό. Οι ίδιοι, μετά από άλλοτε άλλης διάρκειας αναμονή, πρέπει να προσπαθήσουν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο που εξυπηρετεί τη μαθητική κοινότητα της περιοχής.
Αυτή η ταλαιπωρία για τους επιβάτες, που αυτονόητα είναι άτομα μια κάποιας ηλικίας και με περισσότερο ευάλωτη υγεία, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με μια περισσότερο ανθρωποκεντρική οπτική της διαχείρισης λειτουργίας των ΚΤΕΛ. Ελπίζουμε να υπάρξει η σχετική μέριμνα, ώστε να μη συνδυάζεται η όποια αναγκαία μετακίνηση των κατοίκων ορεινών δημοτικών διαμερισμάτων με απρόβλεπτη κόπωση, ταλαιπωρία και απογοήτευση.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή,
Αργυρώ Ντουντουλάκη
κάτοικος Ντερέ Δήμου Πλατανιά


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα