Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Παράπονα επισκεπτών για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση προς Χανιά

Εξι δρομολόγια από Πειραιά προς Ηράκλειο στις 11 Αυγούστου και μόνο δύο προς Χανιά

Δέκτες παραπόνων από Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν τα Χανιά για διακοπές αλλά και από ντόπιους που επιθυμούν να μετακινηθούν στην Αθήνα, είναι ταξιδιωτικά γραφεία των Χανίων για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Και αυτό διότι, όπως ήδη έχει σχολιαστεί από τα “Χ.ν.”, τα Χανιά αυτό το καλοκαίρι έμειναν με ένα ή δύο (αναλόγως την περίοδο) δρομολόγια πλοίων στη γραμμή Σούδα – Πειραιάς και αντιστρόφως, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν εισιτήρια όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στα Χανιά και αρκετοί αναγκάζονται να έρθουν στα Χανιά μέσω… Ηρακλείου!
Σε ημέρες μεγάλης κίνησης προγραμματίζονται συνολικά τέσσερα ή πέντε δρομολόγια από Ηράκλειο προς Πειραιά (ημερήσια και βραδινά) σε αντίθεση με τα Χανιά από τα οποία τα δρομολόγια είναι μόνον δύο (ένα ημερήσιο και ένα βραδινό).
Μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Αυγούστου προγραμματίζονται (εν όψει Δεκαπενταύγουστου καθώς κορυφώνεται η κίνηση), συνολικά (ημερήσια και βραδινά) έξι (!) δρομολόγια από Πειραιά προς Ηράκλειο. Την ίδια μέρα προς τα Χανιά προγραμματίζονται δύο δρομολόγια, το ένα με απόπλου από τον Πειραιά στις 10 το πρωί και το άλλο με απόπλου στις 10 το βράδυ.
Μια μέρα πριν, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί από Πειραιά προς Χανιά μόνο ένα δρομολόγιο με απόπλου στις 10 το βράδυ (δεν υπάρχει ημερήσιο). Αντίθετα, από Ηράκλειο προς Πειραιά τα δρομολόγια είναι τέσσερα (δύο ημερήσια και δύο βραδινά).
Η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Χανιά που αποτελούν κορυφαίο προορισμό, προκαλεί πρόβλημα όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην επισκεψιμότητα από Έλληνες ταξιδιώτες αλλά και σε σχέση με τη μετακίνηση Χανιωτών και φοιτητών που ζουν στα Χανιά προς την υπόλοιπη Ελλάδα. Πολλοί Χανιώτες αλλά και φοιτητές αναγκάζονται να ταξιδέψουν από Ηράκλειο, ενώ επιβάτες οι οποίοι πηγαινοέρχονται με το πλοίο από τα Χανιά στην Αθήνα για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους δεν βρίσκουν καμπίνες.

Σε σχετική ερώτησή μας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, Μιχάλης Κυριακάκης επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει δυσκολία» καθώς οι επισκέπτες «ακόμα και αν βρουν μετά κόπο ένα εισιτήριο τρίτης θέσης (κατάστρωμα,) δεν βρίσκουν θέση για να μεταφέρουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους, το μεταφορικό τους μέσο. Υπάρχει τεράστια δυσκολία. Αποθαρρύνονται πολλοί (που θέλουν να έρθουν στα Χανιά), γιατί δεν βρίσκουν θέση στα πλοία γι’ αυτούς ή για τα μεταφορικά τους μέσα».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων, Χρήστος Μυλωνάκης, μας είπε «το πρόβλημα το διαπιστώνουμε και εμείς οι ίδιοι», καθώς «αυτοκίνητα που έχουν παραγγελθεί, μπορεί να περάσουν δέκα και δεκαπέντε μέρες για να έρθουν από τον Πειραιά στις τοπικές αντιπροσωπείες. Από κάποιους επισκέπτες που ενημερώνουμε να πάρουν το δικό τους αυτοκίνητο, η απάντηση είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να βρουν θέση στο πλοίο. Οντως υπάρχει πρόβλημα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα