Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Παρανομίες δίχως τέλος στα Τοπόλια

Nέα καταγγελία για παράνομες επιχωματώσεις ρυακιών στην ευρύτερη περιοχή των Τοπολίων, αυτή τη φορά στον Άι κυρ Γιάννη Κισσάμου από κατοίκους της περιοχής.
Σε ανακοινώσεις τους τονίζουν πως «παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των χωριών την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να μπει τέρμα στα παράνομα μπαζώματα που καταστρέφουν το περιβάλλον, παρά την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών με έγγραφες καταγγελίες προς αυτές και παρά τη δημοσιοποίηση του θέματος μέσα από τον τοπικό τύπο, η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με εντατικοποίηση της παράνομης δραστηριότητας.»
Ειδικότερα επισημαίνουν πως χθες «Δευτέρα 8 Αυγούστου το πρωί άρχισε πάλι μεταφορά μπαζών από το έργο της παράκαμψης Τοπολίων στην ήδη παράνομα μπαζωμένη ρεματιά του Άι κυρ- Γιάννη. Οι κάτοικοι άμεσα αντέδρασαν (με φυσική παρουσία, παρών και ο πρόεδρος της κοινότητας Τοπολίων κ. Νίκος Τσουρουνάκης) και απέτρεψαν τουλάχιστον την επιχωμάτωση του ποταμού και του δάσους. Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία κατέγραψε τα γεγονότα. Κάλεσαν τη Δασική Υπηρεσία, κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής τον δασολόγο Γιάννη Φωτάκη άμεσα κατέφτασε στον Άι κυρ Γιάννη, όπου είδαν και κατέγραψαν τη μεγάλη περιβαλλοντική βλάβη. Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Δασικής Υπηρεσίας συνοδευόμενο από τον πρόεδρο της κοινότητας κινήθηκε σε όλο το μήκος του έργου της παράκαμψης, διαπιστώνοντας παντού παράνομες επιχωματώσεις και αδικαιολόγητες περιβαλλοντικές καταστροφές».
Οι κάτοικοι για πολλοστή φορά ρωτούν: «Ως πού θα φτάσει το κακό; Πότε θα σταματήσει η ιδιοκτησιακή νοοτροπία των παρανομούντων; Πότε οι αρμόδιες υπηρεσίες θα λάβουν δραστικές αποφάσεις;».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα