Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Παραμύθια Επαρχίας Μαλεβυζίου

Δεκαπέντε τόμοι με αυθεντικά παραμύθια του τόπου μας! Δεκαπέντε τόμοι που ο ακαταπόνητος συλλέκτης ο Αριστοφάνης Χουρδάκης μας έχει δώσει ίσαμε σήμερα! Άθλος πραγματικός και μόχθος απερίγραπτος για τη διάσωση του είδους αυτού τού λαϊκού μας πολιτισμού!
Εικοσιεπτά πανέμορφα παραμύθια από την επαρχία Μαλεβιζίου αποτελούν το νέο τόμο (το 15ο) της σειράς “Κρητικά Λαϊκά Παραμύθια”, ο οποίος με επιμέλεια τού γνωστού ερευνητή, συγγραφέα και αξιόλογου πνευματικού ανθρώπου Ανδρέα Λενακάκη και εικονογράφηση τού Μανώλη Σπανάκη δόθηκε εντελώς πρόσφατα στην κυκλοφορία.
Τα παραμύθια του τόμου, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα όσα μας έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Αριστοφάνης Χουρδάκης, είναι αυθεντικές καταγραφές που διασώζουν τόσο τη γλώσσα όσο και το ύφος των αφηγητών των συγκεκριμένων Μαλεβιζιώτικων παραμυθιών.
Μέσα απ’ αυτά, όπως συμβαίνει και με τους άλλους τόμους των παραμυθιών, ξεπροβάλλει το ήθος και το ύφος της Κρήτης, το πνεύμα και η ζωή των ανθρώπων της καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης πολλών δυσκολιών της ζωής.
Θερμά συγχαρητήρια!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες