Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Παράκληση: Ελευθερώστε τον Ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βουτά

Κύριε διευθυντά,
ένα παράδοξο και πρωτόγνωρο για την περιοχή περιστατικό συνέβη στον Βουτά με την εκκλησία του χωριού να κλειδώνεται, όχι από τον ιερέα για την προστασία του ιερού ναού και την αποφυγή λεηλασιών, αλλά από ιδιώτη με αποτέλεσμα να αποκλείεται η πρόσβαση σε πιστούς και στον ίδιο τον ιερέα του ναού.
Πέρυσι, μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Βουτά την 21η Μαΐου ημέρα της εορτής του, τοποθετήθηκε από ιδιώτη αλυσίδα και λουκέτο στην είσοδο του προαυλίου και του ιερού ναού εμποδίζοντας όποιον επιθυμεί να επισκεφτεί τον ναό, ώστε να προσευχηθεί και να προσκυνήσει.
Ο ιερέας της ενορίας μας ελευθέρωσε την είσοδο εν όψει των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα. Οι ιδιώτες αλυσόδεσαν ξανά την είσοδο επισημαίνοντας ότι εκείνοι θα επιλέγουν πότε θα πραγματοποιείται λειτουργία στον ναό και πότε θα ελευθερώνεται η είσοδος.
Παρακαλούμε κάθε αρμόδιο να ενεργήσει ώστε να ελευθερωθεί η εκκλησία του χωριού η οποία να σημειωθεί ότι είναι άνω των 600 ετών και η είσοδος στο προαύλιο χώρο και στον ναό δεν έχει ποτέ ξανά στο παρελθόν εμποδιστεί.
Εκτός των αρμόδιων για την απελευθέρωση του ναού παρακαλούνται θερμά οι ιερείς που είναι απόγονοι του Παπανικόλα Τζατζάνη να βοηθήσουν, στη μνήμη του πατέρα τους, ώστε να απελευθερωθεί ο ναός.
Υ.Γ. Οι σταυροί στη μεταλλική είσοδο του προαυλίου και στο παραπλήσιο κελί μαρτυρούν χωρίς δυνατότητα αμφισβήτησης ότι εξυπηρετούν ως προσαρτήματα τις ανάγκες του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Λαμπράκης Λάμπρος
κάτοικος Βουτά


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα