Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Πάνω από 650 φοιτητές του Erasmus τον Μάιο στην Κρήτη

Περισσότεροι από 650 φοιτητές του Erasmus από όλη την Ευρώπη, με μέσο όρο ηλικίας 22 με 25 ετών αναμένονται στην Κρήτη τον Μάιο όπου θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το «The Crete Trip-National Event-ESN Greece» από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus που είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης και προετοιμασίας της επίσκεψης, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη οι τοπικοί συντονιστές της ενέργειας και ειδικότερα ο εθνικός συντονιστής Κωστής Γιαννίδης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Αφροδίτη Παπαδοπούλου από το ΤΕΙ Κρήτης, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Γιάννης Αντωνακάκης από το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Βασίλης Κόντης από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Στη συνάντηση στη Περιφέρεια οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν αναλυτικά τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την επερχόμενη δράση, ενώ με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων «Erasmus» προγραμματίζεται και μεγάλη εκδήλωση στο Ηράκλειο για την προώθηση της πολύ-πολυτισμικότητας.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαριστώντας τους φοιτητές για την πρωτοβουλία και την απόφαση να διεξαχθεί η δράση στη Κρήτη για άλλη μια φορά, επεσήμανε ότι το ERASMUS είναι από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται και στη χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές να ανταλλάξουν εκπαιδευτικές εμπειρίες στην Ευρώπη. Ακόμη ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να είναι απούσα από ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός, που θα προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Το «The Crete Trip-National Event του ESN Greece» πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο από το 2011 και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα event στο δίκτυο και απευθύνεται στους εισερχόμενους φοιτητές της Ελλάδος. Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι, γεμάτο δραστηριότητες, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές του εξωτερικού να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία,


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα