Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Πανέμορφα Σταχτοδέλφινα στη θάλασσα της Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της έρευνας πεδίου που διεξάγει η GreenPeace ανοιχτά της Κρήτης για κητώδη θηλαστικά, σήμερα μέλη της οργάνωσης είχαν την τύχη να δούνε αυτό το συγκλονιστικό θέαμα: πανέμορφα δελφίνια Risso (σταχτοδέλφινα)!

Όπως αναφέρει η οργάνωση: «Είναι μαγικό να βλέπεις αυτά τα ξεχωριστά πλάσματα να απολαμβάνουν το φυσικό τους περιβάλλον.
Δυστυχώς, το μέλλον αυτών και όλου του θαλάσσιου πλούτου μας απειλείται από τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή. Η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων περιλαμβάνει έντονη ηχορύπανση εξαιτίας των σεισμικών εκρήξεων, τοποθέτηση πλατφορμών εξόρυξης, την ίδια την εξόρυξη, μαζί με την επιχειρησιακή ρύπανση, και το ενδεχόμενο ατυχήματος. Όλα αυτά θα επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής.
Ακύρωση όλων των σχεδίων για εξόρυξη υδρογονανθράκων στη χώρα τώρα και ενεργειακός σχεδιασμός για 100% καθαρή ενέργεια το αργότερο ως το 2050!»

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με μικρές ιστορίες για τον Μίκη μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων που τον γνώρισαν

1 Comment

  1. Θα μας πληρώσει η Greenpeace το χρέος της Ελλάδας γιατί αν δεν βρεθεί πετρέλαιο το μνημόνιο που βιώσαμε ήταν πολύ light με αυτό που έρχεται σε μια 10ετια το πολύ. Και για όποιον δεν το έχει καταλάβει έχουμε πάρει παράταση χρόνου μπας και βρούμε τίποτα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα