Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Στη Βουλή τα πλαστά δικαιώματα

Στη Βουλή πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα με τα πλαστά δικαιώματα αγροτών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Agronews,  εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων από όλη τη χώρα πρόκειται να συγκεντρωθούν πριν από το τέλος του μήνα στην Κατερίνη, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την άδικη κατανομή των επιλέξιμων γαιών (κατά βάση του δημοσίου) και τη σπατάλη πόρων από το Εθνικό Απόθεμα. Ήδη οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανταπόκριση στο κάλεσμα από 28 κτηνοτροφικούς συλλόγους της χώρας και από 24 κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, ενώ στο σχεδιασμό των διοργανωτών είναι η συγκρότηση 5μελούς επιτροπής που θα μεταφέρει τα αιτήματα του κτηνοτροφικού κόσμου στις αρμόδιες αρχές.

Οι πυκνές εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων οδήγησαν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην κατάθεση ερώτησης και αιτήματος κατάθεσης εγγράφων από 39 βουλευτές, οι οποίοι ζητούν να μάθουν πρώτα απ’ όλα αν υπάρχουν αδιάθετα υπόλοιπα βασικής και πράσινης ενίσχυσης για το 2020, καθώς και υπόλοιπα πληρωμής δικαιωμάτων νεαρών αγροτών από το Εθνικό Απόθεμα, επίσης για το 2020.

Να αναφερθεί εδώ ότι μεταξύ των αγροτών υπάρχει αυτό τον καιρό η βεβαιότητα ότι οι δαιδαλώδεις χειρισμοί από την πλευρά των αρμόδιων αρχών και κυρίως του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν οδηγήσει στην παρακράτηση υπερβάλλοντος ποσοστού από δικαιώματα πραγματικών γεωργών και κτηνοτρόφων, προκειμένου να μεταφερθούν ικανοί πόροι για χρηματοδότηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα.

Η αρχική γκρίνια για τα παρακρατήματα ωστόσο, μετατρέπεται τώρα σε οργή, καθώς οι αγρότες ανακαλύπτουν ότι αυτά τα ποσά, έρχονται να ενισχύσουν κίβδηλα δικαιώματα και χαριστικές πράξεις που τεκμηρίωσης τέτοιων αιτημάτων, μέσα από ένα σύστημα διαπλοκής που έχει αναπτυχθεί και το οποίο διαπερνά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τους τεχνικούς συμβούλους, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων και κάποιες φορές, έστω και από άγνοια, και το ίδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες